5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Nefes kesen operasyon!

Ankara polisinin bir besi çiftliğine düzenlediği operasyonda 204 kilo esrar ele geçirilirken 20 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 1 yıl önce sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından uyuşturucu satıcıların kaynağına ulaşmak için çalışmayı derinleştirdi. Aralarında şebekenin elebaşları olan uyuşturucu satıcılığından sabıkalı C.K. ve S.G'nin de olduğu çok sayıda kişi 5 ilde takibe alındı.

Yapılan takipte şebekenin Ankara-Konya yolu yakınlarında Ankara'ya 90 kilometre uzaklıktaki bir besi çiftliğine lüks araçlarla uyuşturucu getirdiği belirlendi. Bunun üzerine Adli makamlardan alınan iznin ardından başta besi çiftliği olmak üzere 14 noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi. Besi çiftliğinde paketlenmiş olarak büyük miktarda esrar ele geçirildi.

ÇETENİN ELEBAŞINDA KALAŞNİKOF

Operasyonda aralarında şebekenin ele başları C.K. ve S.G. olmak üzere 20 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 204 kilo 20 gram kubar esrar, 245 gram eroin, 1 adet kalaşnikof tüfek, tüfeğe ait 3 şarjör ve 77 adet dolu kalaşnikof fişeği, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet uyuşturucu madde tartımında kullanılan terazi ve 1 gram plaka halinde afyon sakızı ele geçirildi. Kalaşnikof tüfeğin çetenin ele başı C.K.'nın evinde yapılan aramada ele geçirildiği öğrenildi.

Şebekenin, uyuşturucu ticaretini rahat yapmak için bir besi çiftliği kurdukları anlaşılırken çetenin, para transferi, uyuşturucu nakli, sokak satıcılarıyla irtibat, il dışı irtibat ve uyuşturucu satıcılarından elde edilen paraların toplanması gibi konularda görev bölümü yaptıkları belirlendi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2011 Salı 11:55:25
Güncelleme :4 Ekim 2011 Salı 11:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?