5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Nefes kesen operasyon!

Ankara polisi 6 ay süren bir takibin ardından 500 polisle uyuşturucu satıcılarına yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda 46 uyuşturucu satıcısı ile 118 uyuşturucu kullanıcısı gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri Mamak Anayurt Mahallesi'nde bazı kişilerin uyuşturucu sattığını belirledi.

Bunun üzerine mahalleye gizli kameralar yerleştirilerek şebekeye yönelik 6 ay süren bir takip başladı. Polisin yaptığı takipte aynı ailelerden oldukları belirlenen 5 ayrı grubun uyuşturucu sattığı belirlendi. Gruplarının mahallenin satışın iyi olduğu noktalarını nöbetleşe kullandıkları takip sırasında görüldü. Şebekenin görüntülenmekten çekindikleri için mahalle sınırındaki bir askeri birliğin güvenlik kameraların da bozdukları anlaşıldı.

500 POLİSLE OPERASYON

Yapılan tespitlerin ardından 4 Aralık Pazar günü sabah saatlerinde aralarında özel hareket polislerin de olduğu 500 polis başta Anayurt Mahallesi olmak üzere 39 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda 46'sı uyuşturucu satıcısı, 118'i uyuşturucu kullanıcısı olmak üzere 164 kişi gözaltına alındı. Operasyonda şebekenin ele başları C.S., B.İ. ve R.K. da gözaltına alınırken zanlılar arasında bir kuyumcunun da bulunduğu öğrenildi. Şebekenin uyuşturucu satmak için eleman çalıştırdıkları ve elemanlarının Ankara'nın değişik semtlerinde ikamet ettikleri ve uyuşturucu satışı için mahalleye geldikleri de polis ekipleri tarafından belirlendi.

Narkotik dedektör kepeklerin de aramalarda kullanıldığı operasyonda 6 kilo 100 gram esrar, 1 adet ruhsatsız tabanca, 147 adet fişek ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 5 bin 420 TL ele geçirildi. 46 zanlı hakkında 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak, nakletmek, kullanmak amacıyla uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçlarından haklarında düzenlenen evrakla adliye sevk edildi. 118 şüpheli ise 'kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan haklarında yasal işlem yapılmasın ardından serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2011 Perşembe 16:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?