3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Nevruz kutlamaları 22 Mart'ta

 

Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Harun Çakmak, bu yıl Ankara'daki Nevruz kutlamalarını, AK Parti ve CHP'nin 21 Mart Cumartesi günkü mitingleri dolayısıyla 22 Mart Pazar günü Kolej meydanında yapacaklarını bildirdi.

Çakmak, Nevruz'un bu yıl hem Türkiye'de hem de dünyada önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde kutlandığını söyledi.

Geçmişte Nevruz kutlamalarında yaşanan gerginlikleri hatırlatan Çakmak, "İstanbul'da olduğu gibi çeşitli bahanelerin arkasına saklanılarak engelleme çabalarına rağmen bu yıl da Nevruz kutlanacaktır" dedi.

Nevruz'un resmi tatil olması için teklifler verildiğini anımsatan Çakmak, bunların "Nevruz'un içini boşaltma çabaları" olduğunu ileri sürdü. Demokratik Toplum Partisinin konuyla ilgili teklifinin gündeme alınmadığını savunan Çakmak, geçmiş Nevruz'larda yaşananlardan dolayı özür dilenmesi gerektiğini iddia etti.

Bu yıl da Nevruz'u "barışçıl bir gösteriyle bayram tadında kutlayacaklarını" belirten Çakmak, herkesi 22 Mart Pazar günü Kolej meydanında yapacakları mitinge davet etti. Çakmak, kutlamaların, 21 Mart Cumartesi günü başkentte AK Parti ve CHP'nin yapacağı mitingler dolayısıyla pazar günü yapılacağını bildirdi.

 

AA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 09:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?