3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Nine-torun aynı sırada

OTOBÜS İÇİNDE EĞİTİM HİZMETİ

Etimesgut Belediyesi ve Açelya Anaokulu işbirliği ile açılan 'Gezici Ana Sınıfı' eğitimlerine başladı. Gezici ana sınıfında çeşitli nedenlerle okul öncesi eğitimi alamayan 4-6 yaş arasındaki maddi durumu yetersiz çocuklar ile okuma yazma bilmeyen aileler eğitim görüyor. Nine ve torun aynı sırada okullu olmanın keyfini yaşıyor.

Gezici Ana Sınıfı Projesi, Etimesgut Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol uyarınca Açelya Anaokulu koordinatörlüğünde yürütülüyor.

Etimesgut Belediyesi'ne ait otobüs bir ana sınıfı şeklinde yeniden tasarlandı. Otobüsün içerisine bir ana sınıfında olması gereken tüm eğitim araç ve gereçleri monte edildi. Gezici anaokuluna modern sıralardan öğrenci dolaplarına, oyuncaklardan tepegöze kadar ihtiyaç duyulan bütün materyaller yerleştirildi.

Gezici ana sınıfını hizmete açan Etimesgut Belediyesi, çocukların tüm kırtasiye ve yemek ihtiyacını karşılıyor. Gezici ana sınıfına beslenme saatlerinde, çocukların günlük ihtiyaçlarına uygun yemekler servis ediliyor. Çocukların eğitimini Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı uzman öğretmenler üstleniyor. Öğretmenler, çocuklara, MEB müfredatına göre eğitim çalışması uyguluyor. Haftanın 5 günü, günlük 5 saat eğitim verilen çocuklar okullu olmanın mutluluğunu yaşıyor. Aileler, çocuklarıyla birlikte sınıfa

girerek onlara destek oluyor. Gezici ana sınıfında, okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için de okuma yazma eğitimleri veriliyor. Okuma yazma eğitimleri için başvuran veliler, çocukları ile birlikte aynı sıraları paylaşıyor. Çeşitli nedenlerle okuma yazma bilmeyen yaşlı ninelerle torunların aynı sıralarda eğitim görmeleri ilginç görüntülere sahne oluyor. Gezici ana sınıfı için kayıtlar devam ediyor. Veliler, nüfus cüzdanı ve fakirlik belgesi ile 48-72 ay arasında olan çocuklarını Etimesgut Belediyesi'ne

giderek kayıt yaptırabiliyor.

OTOBÜS İÇİNDE EĞİTİM HİZMETİ
OTOBÜS İÇİNDE EĞİTİM HİZMETİ
OTOBÜS İÇİNDE EĞİTİM HİZMETİ
OTOBÜS İÇİNDE EĞİTİM HİZMETİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 15:22:13
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 15:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?