5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Norveçli sporcular Ankara'da...

Müsabakalar için Ankara’ya gelen Norveç Genç Bayan Voleybol Milli Takımı, güneşlenmek için Gençlik Parkı’na gidince etraflarını bir anda onlarca başkentli sardı. Daha sonra Gölbaşı’na giden takım bu sefer de "meraklı bir askeri helikopter pilotundan" nasiplerini aldı. Ancak ANKA ajansının haberine uçuş ekibinden itiraz geldi. Helikopterde bulunan pilotlar sitemize gönderdikleri mesajda, 'bahsedilen durum mecburi iniş motor arızası eğitimi denilen hareketin sonucu yapılmış dairevi hareket ve yere kadar alçalanılmasıdır' mesajını iletti.

Avrupa Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası Elemeleri için Ankara’ya gelen Norveç Genç Bayan Voleybol Milli Takımı, başkentte güneşlenmek isteyince ortaya ilginç manzaralar çıktı. Norveç Milli Takımı oyuncuları Ingrid Helene Sando, Hilde Elvebakk ve Hanna Sandsdalen, ANKA muhabirine yaptıkları açıklamada sadece güneşlenmek için çıktıkları yolda başlarına gelenlerden ötürü oldukça şaşırdıklarını söyledi.
Ankara’ya müsabakalardan yaklaşık 10 gün önce geldiklerini söyleyen Sando, ülkelerinde görmeye pek alışık olmadıkları güneşten yararlanmak için antrenmandan arta kalan boş vakitlerini güneşlenerek geçirmek istediklerini belirtti

GENÇLİK PARKI’NDA GÜNEŞLENMEK İSTEDİLER

Otellerinin yer aldığı Ulus’ta bulunan Gençlik Parkı’nı yeşil buldukları için burada güneşlenebileceklerini düşüncesine kapıldıklarını söyleyen Sando, üstlerindekileri çıkarıp bikini ve şortlarla kaldıklarında çevrelerini bir anda meraklı bir kalabalığın sardığını söyledi.

Nereye giderlerse gitsinler kendilerini izleyen meraklı kalabalığın da kendileri ile bilikte hareket ettiğini belirten Elvebakk, gruptan bazı kişilerin cep telefonları ile kendilerinin fotoğraflarını çektiğini söyledi. Elvebakk, bazı kişilerin de bozuk bir İngilizceyle kendilerine nereli olduklarını sorduğunu aktardı.

Norveç milli takımı oyuncularından Sandsdalen de gruptan kendilerini rahatsız edecek bir tavırla karşılaşmadıklarını sadece onları biraz garip bulduklarını söyledi.

Norveçli oyuncular, o sırada tesadüfen Gençlik Parkı’ndan geçen ve kalabalığı neden toplandığını merak ettiğinden oraya hareket eden Norveç Milli takımı otobüsünün şoförünün yanlarına gelerek kendilerini parktan çıkardığı, bu esnada kalabalıktan bazı kişilerin şoföre tepki gösterdiğini belirtti.

ASKERİ HELİKOPTERİN MERAKI

Güneşlenmek için daha sakin bir yer arayan ve TED Ankara Koleji’nin Gölbaşı yakınlarındaki kampüsünün olduğu bölgeye giden Norveç takımı, burada da bir askeri helikopter pilotuyla karşılaştı.

Güneşlendikleri sırada oldukça yükseklerden bir askeri helikopterin geçtiğini söyleyen Elvebakk, helikopterin bir daire çizdikten sonra biraz alçaldığını, üçüncü seferde ise yerden yaklaşık 10 metre mesafeden uçarak üstlerinden geçtiğini söyledi.

Norveçli voleybolcu kızlar güneşlenirken alçalan helikopterin uçuş ekibinde yeraldığını söyleyen bir pilot sitemize şu mesajı ulaştırdı: " Dünkü uçuş ekibindenim. Bilmeden yazıyorsunuz. Orası bizim eğitim bölgemiz ve mecburi iniş çalışmaları yapılıyor. O bölge askeri helikopterler için eğitim bölgesidir ve bahsedilen durum mecburi iniş motor arızası eğitimi denilen hareketin sonucu yapılmış dairevi hareket ve yere kadar alçalanılmasıdır. Türk pilotunu rezil etmeyin. Yazık "

ARTIK OTELDE GÜNEŞLENİYORLAR

İki maceralı güneşlenme deneyimlerinden sonra kaldıkları otelin yöneticilerinin kendilerine otelin terasında güneşlenme izni verdiğini söyleyen Norveçli oyuncular, yaşadıkları bütün bu olayları gülümseyerek anlattıklarını ve Türkiye’yi hala çok güzel bulduklarını söyledi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 13:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?