3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Nüfus Müdürlüğü'nde seçim yoğunluğu

Yerel seçimlerde oy kullanabilmek için TC kimlik numaralı yeni hüviyet çıkarmak isteyen vatandaşlar nüfus müdürlüklerine akın etmeye devam ediyor.

Nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası olmayan vatandaşların oy kullanamayacağının açıklanmasının ardından nüfus müdürlükleri de tam gün mesaiye başladı. Gece 00'a kadar çalışan nüfus memurları şimdiye kadar binlerce vatandaşın yeni kimlik numarasını çıkardılar.

Ankara'da bulunan Mamak Nüfus İdaresi de iki gündür yaklaşık 4 bin vatandaşa yeni kimlik numarası çıkardı. Sabahın erken saatlerinden itibaren nüfus müdürlüklerine akın eden vatandaşlar, yapılan uygulamaya tepki gösterdi. Vatandaşlar, "2 gün önce duyduk. Daha önce duymuş olsaydık. Bu durumu yaşamazdık" dedi.

Vatandaşların nüfus kimlik numarası için muhtarlıklara gitmelerine gerek bulunmadığını ifade eden yetkililer de, nüfus cüzdanı üzerindeki soğuk damganın kaybolmaması durumunda muhtarlıklara gitmeye gerek bulunmadığını ifade etti. Yetkililer ayrıca ikametgahlarını değiştiren vatandaşların da muhtarlıklara gitmelerine gerek olmadığını ifade ederek, bu durumda vatandaşın nüfus dairesine gelirken yanında evine ait bir fatura getirmesinin yeterli
olabileceğini kaydetti.

Çalışmaları yakından takip eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay da gece yarısı Ankara'daki bir nüfus idaresine giderek durumu yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 16:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?