3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Nüfus müdürlüklerinde yoğunluk arttı!

 
Gerek Yazılı, Gerekse Görsel Basında yer alan haberlerde YSK’nın 10.03.2009 tarih ve 428 sayılı kararına göre: 29 Mart Mahalli Seçimlerinde Oy Kullanabilmek için Nüfus Cüzdanlarında TC Kimlik Numarası aranacağı haberlerini duyan vatandaşlar Nüfus Müdürlüklerinde kuyruklar oluşturdu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın seçmenlere Kimlik Numaralı belge ibraz etme zorunluluğu getiren 10.03.2009 tarih ve 428 sayılı kararına istinaden, Nüfus Müdürlüklerinin 30.03.2009 tarihine kadar Cumartesi ve Pazar günleri de hizmet vermesine yönelik olarak 81 İl Valiliği’ne bir genelge yayınladı.

Bakan Atalay’ın genelgesi söyle;

“29.03.2009 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri seçiminde seçmenlerin kimliğinin belirlenmesinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası taşıyan belgelerin ibrazı Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 10.03.2009 tarih ve 428 sayılı kararı ile zorunlu kılınmıştır. Karara istinaden nüfus cüzdanı değiştirme taleplerinin artacağı değerlendirilmektedir.
Vatandaşlarımızın artan nüfus cüzdanı değiştirme taleplerinin karşılanmasına yönelik olarak nüfus müdürlüklerinde ihtiyacı karşılayacak sayıda nüfus cüzdanı bulundurulması ve Türkiye genelinde tüm nüfus müdürlüklerinin 30.03.2009 tarihine kadar Cumartesi ve Pazar günleri de hizmet verecek şekilde açık tutulacaktır.Bu dönemde Valilikler il ve ilçelerindeki nüfus yoğunluğunu göz önünde bulundurarak mesai saatlerini iş durumuna göre hizmet sunumunda hiçbir aksamaya yol açmadan tüm talepleri karşılayacak şekilde yeniden düzenleyeceklerdir.”denildi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın seçmenlere Kimlik Numaralı belge ibraz etme zorunluluğu getiren 10.03.2009 tarih ve 428 sayılı kararI Üzerine Vatandaşlar Nüfus Müdürlüklerine akın ediyor.

Ankara Metropol ilçe Nüfus Müdürlüklerinde Nüfus Cüzdanını değiştirmek için gelen vatandaşlar, Personel azlığı nedeniyle sıkıntı çekilen Nüfus Müdürlüklerinde Cüzdan Değiştirme kuyrukları oluşturdu.
Basında ve Tv’lerde 10 dakikada alınacağı bildirilen Nüfus Cüzdanları ,Aslında belli kriterlerlerin yerine getirilmesi ve Belgelerin eksiksiz ibrazı halinde mümkün olabiliyor.Nüfus Cüzdanı Değiştirme Yönetmeliğine Göre vatandaşların son 6 ayda Profilden çekilmiş ve aynı 2 adet resim ve Bağlı bulunduğu Muhtarlıktan alınacak Cüzdan Değiştirme belgesi ve eski Cüzdan Aslı ile Birlikte Nüfus Müdürlüklerine kendi müracaat etmesi halinde Vatandaşlar Cüzdanlarını hemen alabilecekler.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 14:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?