5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Nükleer karşıtı gençlerin ölümü

Nükleer Santral protestosu için bulundukları Sinop'ta girdikleri Karadeniz'de hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 3 genç için Jeoloji Mühendisleri Odası önünde bir tören düzenlendi. 

Jeoloji Mühendisleri Odası önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, "Öner, Soner, Güneş ölümsüzdür" şeklinde slogan attı. Sinop'ta hayatını kaybeden Soner Balta, Öner Balta ve Güneş Korkmaz'ın fotoğraflarını taşıyan gruba hitaben bir konuşma yapan Jeoloji Mühendisleri Odası yöneticisi Çetin Kurtoğlu, nükleersiz bir hayat için gençlerin mücadele ettiğini belirterek, "Üzüntüleri yüreğimizde, onların duygu, düşünce ve ütopyalarını yaşatacağız" dedi. 

Kurtoğlu, gençlerin nükleer belasının bu topraklarda yeni insanların hayatını karatmaması için çalıştıklarını kaydetti. Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı İsmet Cengiz ise gençlerin, "Nükleere inat yaşasın hayat" demek için Sinop'ta bulunduklarını ifade ederek, "Ne Sinop'ta ne de başka yerde hayatlar solmasın demek için kendi hayatlarını söndürdüler" dedi. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından tören sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 14:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?