3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Obama pazartesi günü TBMM'de

ABD Başkanı Barack Obama'nın Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapması kesinleşti. TBMM Genel Kurulu, Obama'nın konuşması için Genel Kurul'un Pazartesi günü toplanmasına ilişkin Danışma Kurulu önerisini kabul etti. Obama'nın muhalefet liderleriyle ortak görüşme önerisine ise Bahçeli ve Baykal'dan olumsuz cevap geldi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın 6 Nisan Pazartesi günü Ankara'ya yapacığı ziyaretle ilgili hazırlıklar sürüyor. Meclis Danışma Kurulu bu sabah TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplanarak Obama'nın konuşma yapması için Pazartesi günü Genel Kurul'un olağanüstü toplanmasına karar verdi.

Danışma Kurulu kararı TBMM Genel Kurulu'nda da oylanarak kabul edildi. Karar gereğince TBMM Genel Kurulu Pazartesi günü Toptan başkanlığında toplanacak. Genel Kurul, Obama'nın milletvekillerine hitabının ardından kapanacak.

Bu arada, bu sabah yapılan Danışma Kurulu toplantısında Obama'nın muhalefet partisi liderleriyle ortak görüşme yapma önerisi gündeme getirildi. TBMM Başkanı Toptan'ın muhalefet partisi temsilcilerine ilettiği teklife ilk olumsuz cevap MHP'den geldi. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, ortak görüşme talebini geri çevirdiği bildirildi. Bahçeli'nin ardından CHP lideri Baykal da ortak görüşme talebine olumsuz cevap verdi. Baykal, ayrı ayrı olması halinde görüşmeye sıcak bakacaklarını ifade etti. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün de Obama ile görüşme talebine olumlu cevap vereceği öğrenildi.

Bu arada, liderlerin ayrı ayrı görüşme talebi üzerine TBMM Başkanı Toptan'ın ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'e bir yazı yazarak ayrı görüşme imkanının bulunup bulunmadığını sorduğu bildirildi. Toptan'ın muhalefet liderleriyle yapılacak görüşme konusuna ABD Büyükelçisi'nin cevabını beklediği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 21:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?