3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Obezite hastalarına Akgül'den ziyaret

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Evde Bakım ve Sağlık Hizmeti ekibiyle 2 obezite hastasını ziyaret etti.

İlk muayeneleri evlerinde yapılan hastaların tedavilerine başlandı. Evde Bakım ve Sağlık Hizmeti projesiyle 2009’da 7 bin aileye sağlık hizmeti götürdüklerini belirten Başkan Akgül, “Bölgemizde yaşayan insanlara bakmak zorundayız. Sadece yerel yönetimler olarak değil, insan olarak da bu bizim görevimiz” dedi.

Hastalar Tedavi Altında

Mamak Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Hizmet Ekibi, kiloları 220 kg’dan fazla olan ve yürüyemeyen iki obezite hastasını tedavi altına aldı. Sağlık ekibine ziyaretlerde, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Gazi Üniversitesi Gastroentroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Cindoruk da eşlik etti.

“Beni Hayat Bağladınız”

Başkan Akgül ve ekip ilk olarak Akdere’de ikamet eden Güntekin Demirdaş’ı ziyaret etti. 72 yaşında 220 kilo ağırlığındaki Demirdaş, 9 senedir yatağa bağlı olarak yaşadığını anlattı. Kiloları yüzünden canına kıymak istediğini belirten Demirdaş, Başkan Akgül’e, “Allah sizden razı olsun beni yeniden hayat bağladınız” diye dua etti. Akgül de bir an olsun yanından ayrılmadığı Demirtaş’a, “El ele vereceğiz. Birlikte üstesinden geleceğiz” diyerek moral aşıladı. Akgül, “Bölgemizde yaşayan insanlara bakmak zorundayız. Sadece yerel yönetimler olarak değil, insan olarak da bu bizim görevimiz” dedi.

Sağlıklı Zayıflamak

Demirtaş ilk muayenesinin ardından zayıflama programına alındı. Doç Dr. Cindoruk, hastanın birden zayıflamasının değil, sağlıklı zayıflamasının önemli olduğunu belirtti. Hastaya sadece diyet programı uygulamayacaklarını kaydeden Cindoruk, özel besleyici solüsyonlar da kullanacaklarını ifade etti. Cindoruk projeyi Türkiye’de ilk olarak uygulamaya koyan Mamak Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Hastalara batı ülkelerindeki gibi bir hizmet götürüyoruz. Evde bakımın özelliği hastanın yakınlarının da refakatçi olması” diye konuştu.

7 Bin Aileye Sağlık Hizmeti

Proje hakkında bilgi veren Akgül de 2009 itibariyle 7 bin aileye sağlık hizmeti götürdüklerini belirtti. Projenin iki ayrı ekiple yürütüldüğünü kaydeden Akgül, kimsesiz, yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşların yanı sıra sosyal güvencesi olan ya da olmayan tüm vatandaşların muayenelerinin yapıldığını belirtti.

Evde Tedavi

Muayenelerin vatandaşların evlerinde yapıldığını kaydeden Akgül, daha sonra ilgili hastanelere sevk ettiklerini söyledi. Akgül, “Hastaneye gidemeyecek durumda olan yaşlı ve bakıma muhtaç hastaların serum, pansuman, enjeksiyon, sonda değişimi gibi rutin tedavilerini evlerinde yapıyoruz. Sosyal güvencesi olmayan hastalara da ücretsiz ilaç ve tıbbi malzeme desteği sağlıyoruz” dedi. Akgül, ziyaretler sırasında tespit edilen 85 yatalak hastanın fizyoterapist ve diğer uzman ekiplerce sürekli takiplerle tedavilerinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Akgül, projeden yararlanmak isteyenlerin, mahalle muhtarlıklarına başvurmalarını veya 444 0 149 numaralı “Alo Mamak” hattı veya 550 70 68 no’lu telefonu aramalarını istedi.

Gençlik Günlerine Dönmek İstedi

Akgül ve ekibin bir sonraki durağı Araplar Mahallesi’nde 50 yaşındaki Nuran Çay’ın evi oldu. Gelini ve oğluyla bir evde yaşayan Çay, Başkan Akgül’e gençlik fotoğraflarını göstererek, tekrar eski günlere dönmek ve yürümek istediğini anlattı. Oğlu ve gelininin kendisine çok iyi baktığını anlatan Çay, ilk muayenesinin ardından zayıflama programına alındı.
 

Abdullah Ortaç/Mamak Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 10:12:15
Güncelleme :11 Haziran 2009 Perşembe 10:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?