1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

ODTÜ'de şarkılı-türkülü 'yemek' eylemi

Üniversitede çıkan yemekleri kalitesiz ve fiyatları yüksek bulan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, yönetimi protesto etti.

ODTÜ Fizik Bölümü önünde toplanan bir grup öğrenci, "Ticarethane değil, üniversite, ucuz, kaliteli, doyurucu yemek istiyoruz" yazılı bir pankart açtı. Öğrenciler, protesto gösterisinde şarkılar eşliğinde oynadı.

Yapılan açıklamada, 4 bin öğrencinin imzasının ODTÜ Rektörlüğü’nce görmezden gelindiği iddia edilerek, "Bizler yaklaşık 1 aydır ODTܒdeki yemeklerin pahalı ve kalitesiz olduğunu, doyurucu olmadığını, sözde ayrıcalıklı üniversitenin ayrıcalıklı öğrencilerinin yemekhanede 6-10 ekmek, yurtlarda ise makarnayla karnını doyurmaya çalıştığını haykırdık" denildi.

Okul yönetiminin yemek maliyetinin 3 YTL’den fazla olduğunu söylemesine rağmen resmi belgelerde 1.29 YTL olarak görüldüğünü öne sürülen açıklamada şöyle denildi:

"Öğrencilerin kullanmasına izin verilmeyen ’akıllı sınıfların’ üniformalı ve silahlı polislere açılması işte bu zihniyetin ürünüdür. Öyle ki binalar, sınıflar, laboratuarlar için bulunmayan, öğrenci topululuklarına bir türlü verilmeyen paranın onlarca katı, her ne hikmetse teknokent inşaatı için bin anda bulunuvermiştir."
Yapılan açıklamanın ardından öğrencilerin şenliği devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 16:18:21
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 11:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?