4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

OFF-Türk Kızılayı otobüsü yola çıktı

Türk Kızılayı, sineksavar ürünleri markası olan OFF sponsorluğunda gerçekleştirdiği gönüllü kan bağışı kampanyasının startını Ankara'dan verdi.


Kampanyanın startı ve Johson Wax firması tarafından Türk Kızılayı'na bağışlanan otobüsün teslim töreni, Lozan Park'ta düzenlenecek basın toplantısıyla gerçekleştirildi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali burada yaptığı konuşmada, bir ülkenin kan ve kan komponenti açısından yeterli hale gelebilmesi için genel nüfusa göre kan bağışı oranının yüzde 5 civarında olması gerektiğini belirterek, Türkiye'de son verilere göre bu oranın yüzde 1.5 civarında olduğunu söyledi. Türkiye'nin yıllık kan ihtiyacının 1 milyon 500 bin ünite olduğunu kaydeden Küçükali, "Türk Kızılayı bu ihtiyacın yarısını karşılamaktadır. 2008 yılına kadar Türkiye'nin bütün kan ihtiyacını karşılayacağız" dedi.


2006 yılında bir önceki yıla göre kan bağışı oranında yüzde 47'lik bir artış sağlandığını ifade eden Küçükali, 2007 yılının ilk 6 ayında bir önceki döneme göre yüzde 24 oranında bir artış sağlandığını söyledi. Yaz aylarında kan bağışı sayısındaki düşüşün ortadan kaldırılması için 2006 yılı yaz mevsiminde Türk Kızılayı ile Johnson Wax ile işbirliği gerçekleştirildiğini dile getiren Küçükali, söz konusu kampanya ile firmanın sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğini ifade etti.


Hedeflerinin bu yılki kan bağışı oranını bir önceki yıla göre artırmak olduğunu vurgulayan Küçükali, OFF-Türk Kızılayı otobüsünün sahil bölgeleri de olmak üzere birçok yerde gönüllü kan bağışçılarının hizmetinde olacağını belirtti. Diğer firmalara da çağrıda bulunan Küçükali, "Türk Kızılayı'na destek olun ve hep birlikte bu proje gibi daha birçok projeyi hayata geçirelim" dedi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Küçükali, firma yetkilileriyle birlikte kan bağışı otobüsünde kan verdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 14:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?