1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Öğrenci olayları sona erdi

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) bugün karşıt görüşlü 2 grup arasında çıkan olaylar sona erdi.

Ankara Üniversitesi DTCF’nde, 2 gün önce başlayan olaylar bugün de devam etti. Karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, Gökmen Uz, Bahtiyar Tuncer ve Kiper Birol isimli öğrenciler yaralandı. Fakülte yönetimi dersleri ileri bir tarihe kadar tatil ederken, öğrenciler polis kontrolünde okulu boşalttı. Sol görüşlü öğrenciler sağ görüşlülerin boşalttığı kantine girerek ülkücülere ait pankart ve afişleri tahrip ettiler.

Solcu öğrencilerin, üzerinde "Vatan sana canım feda" yazılı pankartı da yırtmaları dikkat çekti. Okul içerisinde bir basın açıklaması yapan öğrencilerden bir grup yaralı arkadaşlarını ziyaret için İbn-i Sina Hastanesi’ne gitti. Yaklaşık 300 kişilik grup, alınan yoğun güvenlik önlemleri altında Sakarya Caddesi’ne yürüdü. "Türkeş’in itleri, yıldıramaz bizleri", "Kürdistan faşizme mezar olacak" şeklinde sloganlar atan grup, Sakarya Caddesi’nde yaptıkları basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 18:01:48
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 16:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali akın IP: 85.98.121.xxx Tarih : 16.06.2005 20:05:27
acaba mevcut iktidar ne kadar daha türkiye cumhuriyeti devletinin varlığına ait unsurları(bayrak vb)gözardı edebilme becerisi gösterecek.T.C NİN BAŞKENTİ ANKARADA T.C'NİN varlığına hakaret eden bireyleri yetiştirerek te devlet domuz çiftliğinde domuz yetiştirme telaşına mı girdi unutmayalım ki biz tek millet tek vatanız insanların sabırlarıyla kürdistan sevdalısı şahıslar daha fazla oynamasın yoksa T.C'NİN silahlı kuvvetleri onlara gücünü gösterecektir.YAŞASIN T.C. DEVLETİ