4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Öğrenciler Ankara'yı gezdi

Antalya Gazipaşa Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen ücretsiz Ankara gezisine yaklaşık 500 öğrenci katıldı. 

25 Mayıs Cuma akşamı saat 22.00'de Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı'ndan harekete geçen 10 otobüs, Cumartesi sabahı Ankara'ya vardı. 

Gezi kapsamında ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyaret edildi. Öğrencilere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Osman Özcan eşlik etti. Meclis görevlileri, öğrencilere TBMM hakkında bilgiler verdiler. 

TBMM'deki ziyaretlerinin ardından Anıtkabir'e giden öğrenciler, Ata'nın huzuruna çıktılar. Anıtkabir'e Gazipaşa Belediyesi adına çelenk konulmasının ardından Gazipaşa gençliği adına konuşan Ceren Gülcan, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'e teşekkür ederek, "Bize bu gurur verici geziyi yaşattığınız için çok mutlu olduk. Arkadaşlarım adına size çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Öğleden sonra Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni de gezen öğrenciler, tarihi eserleri ilgiyle incelediler. Müze gezisinin ardından öğrenciler Gazipaşa'ya döndüler. 

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, "Öğrencilere Ankara'yı gezdirmenin gururu içindeyiz. Bu güzel geziye katılan öğrencilere teşekkür ediyorum. Etkinliklerimiz devam edecek" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 13:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?