5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Öğrenciler YÖK'e yürüdü

YGS'Yİ PROTESTO EDEN ÖĞRENCİLER YÖK'E YÜRÜDÜ

YGS'deki 'şifre' iddialarıyla ilgili ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma açılmamasını protesto eden öğrenciler, YÖK Genel Kurulu'nun devam ettiği saatlerle YÖK'e yürüdü.

Kendilerini Öğrenci Kolektifleri ve Liseli Genç Umut olarak nitelendiren bir grup "YÖK kalkacak üniversiteler bizimle özgürleşecek", "Ali Demir istifa" gibi sloganlar attı. Öğrenciler YÖK girişinde çevik kuvvet polisleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları ile kurulan barikatla durduruldu. Grup üyeleri arasından seçilen iki temsilci Genel Kurulu toplantısının yapıldığı YÖK'de görüşmede bulunmak istedi. Polis ekiplerinin izin vermesi üzerine YÖK'e giden öğrenciler görüşme taleplerin kabul edilmemesi

üzerine geri döndüler. Öğrenciler iki arkadaşları hakkında Hacettepe Üniversitesi tarafından verilen disiplin cezalarını protesto ettiler. Grup adına yapılan açıklamada, ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma açılmamasına tepki gösterdi. Öğrenciler, taleplerin yerine getirilmesi durumunda YÖK önüne daha kalabalık olarak geleceklerini söylediler. Yapılan açıklamanın ardından grup dağıldı.

YGS'Yİ PROTESTO EDEN ÖĞRENCİLER YÖK'E YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2011 Çarşamba 15:32:00
Güncelleme :25 Mayıs 2011 Çarşamba 16:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?