5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Öğrencilere ücretsiz çamaşırhane

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in bir üniversite kenti olmasını göz önüne alarak, öğrencilere ücretsiz çamaşırhane hizmeti sunuyor. 

Büyükşehir Belediyesi'nin iki yıl önce çeşitli semtlerde üniversite öğrencilerinin yararlanması amacıyla açtığı çamaşır yıkama merkezleri, bu yıl da hizmet vermeye devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Başkent'in iki ayrı noktasında "Çamaşır yıkama merkezleri" açtı. 

Öğrenciler bu merkezlerde çamaşırlarını otomatik makinelerde ücretsiz olarak yıkayıp, kurutuyorlar. Çamaşır yıkama merkezlerinden bir tanesi Gazi Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksek okulların yer aldığı Beşevler Semti'nde bulunuyor. Yıkama merkezlerden ikincisi de yine yoğun bir öğrenci yerleşim bölgesi olan Kurtuluş'ta hizmet veriyor. Çamaşır yıkama, merkezlerinde 9'ar kişi çalışıyor. Her iki merkezde hizmet veren toplam 18 personel, öğrencilere, yıkama, kurutma ve ütüleme gibi konularda yardımcı oluyor. Çamaşırhanelerde verilen hizmetler Büyükşehir Belediyesi'nin ANKET Şirketi tarafından yürütülüyor. 

ANKET Şirketi Genel Müdürü Belma İlhan, üniversite gençliğinin eğitim döneminde yaşadığı en önemli sorunlardan birinin çamaşır yıkama olduğuna dikkat çekerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, öğrencilere bu konuda yardımcı olmak amacıyla yıkama merkezleri projesini uygulamaya koyduğunu ve 2 yıldır bu merkezlerde verilen hizmetleri başarıyla sürdüğünü söyledi. Belma İlhan, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini ve her yıl çamaşırhanelerde verilen hizmetlerden yararlanan kişi sayısının arttığını ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 15:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?