4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Öğretmen servisine saldırı

ANKARA'dan Haymana'ya öğretmen taşıyan 2 servis münibisü, otobüs işletmecileri oldukları öne sürülen BAZI kişiler tarafından durdurulurken, şoförler dövüldü, araç camları kırıldı. Jandarma olayla ilgili 4 kişiyi aramaya başladı.

Ankara’nın çeşitli semtlerinden aldığı öğretmenleri Haymana'daki okullar götüren servis minibüslerinin önü, Gölbaşı karayolunun 3'üncü kilometresinde bulunan AGES Unlu Mamüller Fabrikası'nın önünde kesilirken 1 aracın ön ve yan camları kırıldı. Saldırganlar, 30 kadar görevliyi taşıyann 2 şoförü de dövdü. Saldırı sırasında münibüste bulunan ögretmenler neye uğradıklarını şaşırırken, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek ifade verdi.

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Gölbaşı Ögretmenevi'nde bir araya getirilerek sabah kahvaltısı yapıldıktan sonra Haymana’daki okullarına gönderilen 30 kadar ögretmenin ifadeleri alındı. Servis münibüsünün camlarını kırarak şoförleri dövdükleri öne sürülen K.Y., İ.K., M.B. ve M.Y. polis ve jandarma tarafından aranmaya başlandı.
Olayın, servisle yolcu taşıma konusunda meydana geldiği ileri sürüldü. Saldırganların, Haymana'da otobüs işletmesi yapanların öğretmenleri taşıyan servis aracıyla yolcu taşınmasını istemedikleri için meydana geldiği belirtildi. Öğretmenler, Haymana'daki yolcu otobüslerinin kendilerini Haymana'ya bıraktıkları, kendi paralarıyla tuttukları servis münibüsünün Haymana çevresindeki okulların önüne kadar bıraktıklarını anlatırken “Biz tercihimizi böyle yaptık. Okulumuza geç kalmamak için Özel bir servisle anlaştık” diye konuştu.

Haymana Kaymakamı Süleyman Erdoğan, olaydan üzüntü duyduğunu belirterek, “Bu olayı gerçekleştirenleri kınıyorum. Haymana'nın imajı lekeleniyor. Bu konularda bizim de çalışmalarımız devam ediyordu. Ögretmenlerimizin en güvenli ve en hızlı şekilde görevlerinin yapabilmesi için gereken tüm tedbirler alınacaktır. Bu tür ticari tartışmaların ögretmenlerimize yansıması üzücüdür” dedi.

Haymana Belediye Başkanı Bünyamin Adacı, olayın üzüntü verici olduğunu belirtirken, daha önce de şoförler arasında sorunlar olduğunu belirtti. Başkan Adacı, “Bu, ilçemize yakışmayan bir durumdur. Haymana merkezde çalışan otobüsler belediyemizin denetimindedir. Ancak araçlar kişilerindir. Olay adliyeye intikal etti. Çocuklarımıza gelecek veren ögretmenlerimizin üzülmesi bizleri çok üzmüştür” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 13:49:34
Güncelleme :24 Şubat 2007 Cumartesi 11:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra şahin IP: 212.175.112.xxx Tarih : 23.02.2007 13:00:21
devlet adına görev yapan, devleti temsil eden arkadaşların sahipsiz olmadığını lütfen gösterelim. bu eşkiyalığa biri dur desin.