4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Öğretmenler Köşk'te ağırlandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eğitimin en iyi olabilmesi için, eğitimin ana temeli olan öğretmenlerin mutlu ve huzur içinde olması gerektiğini belirterek, "Bunun için imkanları muhakkak çok geliştirmek gerekiyor. Ama gördüğüm şu; Türkiye artık kaynaklarının büyük bir kısmını eğitim faaliyetlerine ayırmaya başlamıştır" dedi.

Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve beraberindeki 81 il temsilcisi öğretmenler ile Merkez Kutlama Birimi'nden oluşan heyete Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verdi. Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenleri yemek salonunun kapısında karşıladı. Yemeğe, Gül'ün Kayseri Lisesi'nde beden eğitimi öğretmeni Hayri Terzioğlu ile eşi kimya öğretmeni Şenol Terzioğlu da katıldı. Bakan Çelik'in bu hoş sürprizine oldukça sevinen Gül, basın mensuplarına öğretmenleriyle birlikte poz verdi.

Gül, yemek masasında da öğretmenleriyle birlikte oturdu. Yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Gül, bir ülkenin en büyük servetinin aslında eğitim almış ve yetişmiş insan gücü olduğunu söyledi. "Bu güç de öğretmenlerin elinde oluşmaktadır" diyen Gül, "Yeni nesiller sizlerin elinizde oluşmaktadır. Bu bakımdan sizlerle beraber olmak, sizleri teşvik etmek, sizlerin gayretlerini, çabalarını çok büyük bir özveriyle yaptığınız çalışmaları desteklemek, tanımak ve takdir etmek için sizleri buraya davet ettim" dedi.

Öğretmenlerin ülkeye çok değerli hizmetlerde bulunduğunu dile getiren Gül, "Türkiye'nin geleceğini hazırlayanlarsınız. Yeni nesiller sizlerin elinde şekilleniyor, yeni nesiller sizlerin elinde büyüyor, Türkiye'nin geleceği sizlerin elinde oluşuyor. Bu bakımından sizlere ne kadar çok değer versek azdır. Ne kadar çok destek versek azdır" diye konuştu. Son dönemde bütçeden Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılan kaynağın arttığını vurgulayan ve "Bunun giderek artacağını ümit ediyorum" diyen Gül, şunları kaydetti:

"Kaynaklarımız ne kadar çok eğitime ayrılırsa, o kadar çok neticesini alırız. Şuna kesinlikle inanıyorum ki en iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Muhakkak netice vermektedir. O açıdan eğitim alanındaki faaliyetleri desteklemek, teşvik etmek sadece hükümetlerin görevi değil, sivil toplumun, iş hayatının, diğer kuruluşların, herkesin görevidir. Ama eğitiminde en iyi olabilmesi için de eğitimin ana temeli olan öğretmenlerimizin huzur içinde olması lazım, öğretmenlerimizin kendilerinin mutlu olması lazım. Öğretmenlerimizin var gücüyle öğrencilerinin eğitimine kendilerini verebilmeleri lazım. Bunun için imkanları muhakkak çok geliştirmek gerekiyor. Ama gördüğüm şu; Türkiye artık kaynaklarının büyük bir kısmını eğitim faaliyetlerine ayırmaya başlamıştır."

Milli Eğitim Bakanı Çelik de, ilk kez bir Cumhurbaşkanı'nın öğretmenleri yemekte ağırladığını söyleyerek, bundan dolayı Gül'e teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün aynı zamanda TSK'nın başkomutanı olduğunu hatırlatan Çelik, "Türkiye'de iki büyük ordu var. Birisi silahlı ordu, birisi kalemli ordudur. Büyük Atatürk başöğretmen olduğuna göre, zat-ı aliniz Büyük Atatürk'ün koltuğunda oturduğunuza göre, siz bizim başöğretmenimizsiniz Sayın cumhurbaşkanımız" şeklinde konuştu. Gül'ün akademik hayatına atıfta bulunarak, "Çankaya Köşkü'nde bir öğretmenin Cumhurbaşkanı olarak oturmuş olması da bizim için, eğitim camiası için şereftir" diyen Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanı ilk yurtiçi gezisini Van'a yaptı. Van'da birçok alternatifi varken kendisinin Öğretmenevi'nde kalması, öğretmene ve öğretmenlik mesleğine vermiş olduğu önemin göstergesiydi. Bundan dolayı size çok müteşekkiriz. İstiklalimizi silahlı ordularımız temin eder. Ancak biz istiklalimizin eğitim ordusu tarafından temin edileceğine inanıyoruz. 24 Kasım bu anlamda eğitim meselelerimizin masaya yatırılması, eksikliklerimizin konuşulması ama bunun da ötesinde bir eğitim bayramı olarak kutlanması bizim için çok büyük bir anlam ifade etmektedir" şeklinde konuştu.

Gül, konuşmaların ardından öğretmenlerin hediyelerini kabul etti. Gül, Çelik tarafından kendisine verilen ve bir öğretmen tarafından yapılan yağlı boya tablosu ile gazetecileri poz verdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 15:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?