5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Öğretmenler unutulmadı

Van depreminde hayatını kaybeden 4 öğretmen, Ankara'da mezarları başında anıldı.

Türk Eğitim-Sen Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden öğretmenler için Karşıyaka Mezarlığı'nda anma töreni düzenledi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile genel merkez yöneticilerinin katıldığı anma töreninde, öğretmenler Betül Can, Arzu Ergin Demirtaş, Harun Demirtaş ve Elif Tunç'un mezarları ziyaret edildi.

Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleşen anlamlı anma töreninde, Eryaman Ertuğrul Gazi Camii İmamı Muhammed Borcaktepe hayatını kaybeden öğretmenlerin mezarı başında Kuran-ı Kerim okudu. Borcaktepe'nin Kuran-ı Kerim'i okumasının ardından ise Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal ise anma töreni gerçekleştirilen öğretmenler için dua etti.

"ÖĞRETMENLERE ÖLMEDEN ÖNCE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise, yanında getirdiği çiçekleri öğretmenlerin mezarına koydu. "Dünyada en büyük gerçek ölüm" diyen İsmail Koncuk, hayatını kaybeden öğretmenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Koncuk, öğretmenlere öldükten sonra değil ölmeden önce sahip çıkılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu ülkeyi yönetenlere şunu söylemek istiyorum; öğretmenlik mesleği son derece önemli meslektir. Toplumları inşa edecek, toplumları bir yere götürecek tek meslek mensubudur öğretmenlerimiz. Sözde kalmasın ifadeler, gönülden söylesinler ama söylediklerini yerine getirsinler. Öğretmenlerimizi kazanmadan, toplumun geleceğini kazanmamızın mümkün olmadığını bu ülkeyi yöneten bütün siyasilerin, iktidarıyla muhalefetiyle herkesin artık idrak etmesi lazım, görmesi lazım. Toplumu kaybediyoruz, gençlerimiz bir ahlaki dejenerasyon içerisinde. Bunu biz öğretmenlerle düzeltebiliriz, iyi bir eğitim-öğretimle düzeltebiliriz. Onun için bütün öğretmenlerimize sahip çıkmamız lazım ama ölmeden önce... Ölmeden önce onlara sahip çıkmamız lazım."

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2011 Perşembe 12:49:29
Güncelleme :24 Kasım 2011 Perşembe 12:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?