4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Öğretmenlere ek ders müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ek ders yönetmeliğinde değişikliğe gitti.


Yapılan düzenleme ile yönetici ve öğretmenler milli bayramlar nedeniyle tatil edilen günler ile ayakta görülen tedavi nedeniyle ders görevlerini yerine getiremedikleri günlerdeki ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin sosyo ekonomik durumlarının düzeltilmesi amacıyla birçok yeni projeyi hayata geçirmeye devam ediyor.

Daha önce ek ders ücretlerinin yüzde 40 oranında yükseltilmesi, yatılı ve pansiyonlu okullarda
çalışan öğretmenlerin ücretlerinin artırılması, öğretmenlik mesleğinin kademelendirilmesi, öğretmenlere konut projesi ve dizüstü bilgisayar kampanyası gibi çalışmaları hayata geçiren bakanlık, öğretmenlerin mağduriyetini önleyecek yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.


Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 16. maddesinde değişikliğe gidildi. Yeni düzenleyle birlikte "Milli bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ve ayakta görülen tedavi nedeniyle ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenlerin, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılmalarına" karar verildi.

Söz konusu değişiklik bakanlar kurulunda da kabul edilerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı. Böylece, yönetici ve öğretmenler bakımından kendi iradelerinden kaynaklanmayan sebeplerden dolayı oluşan mağduriyet ortadan kaldırılmış oldu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 11:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?