3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Önal: 'Büyük tehlike atlattık'

Ankara Valisi Kemal Önal, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e bombalı saldırı girişiminin son anda önlendiğini belirterek, "Canlı bomba olduğunu düşündüğümüz kadın militan üzerindeki fünyeyi ateşlerken yaralandı. Olaya müdahale eden güvenlik kuvvetlerimiz silahını çeken kişiyi etkisiz hale getirmeyi başardı" dedi.

Vali Önal, Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Önal, eski Bakan Türk'ün Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne ders vermek için girdiği sırada arkasından gelen bir kadın militanın üzerindeki patlayıcıyı ateşlerken yaralandığını söyledi. Vali Önal, daha sonra silahını çeken kişinin üniversitedeki güvenlik kuvvetleri tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, "Olayı araştırıyoruz, canlı bomba ihtimali yüksek. Şu anda saldırgan tedavi altında. Büyük bir tehlikeyi atlatmış olduk" diye konuştu.

Vali Önal, 1 Mayıs öncesi terör örgütü PKK'nın Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde eylem hazırlığı içerisinde olduğunun hatırlatılması üzerine, "Şu anda olaya hakimiz. Kimlik tespiti yapılıyor. Soruşturma sürdürülüyor. Bu konudaki bilgiler zaten uzun süredir geliyordu. Bütün illerde olduğu gibi Ankara'da da büyük bir teyakkuz halindeydik. Çok şükür korktuğumuz başımıza gelmedi" şeklinde konuştu.

Vali Önal, kadının üzerinde bir kilodan fazla patlayıcı madde ele geçirildiğini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 14:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?