5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Önce tatbikat sonra soygun

AZILI KASA HIRSIZLARI ÖNCE TATBİKAT YAPTI SONRA SOYGUN

Başkentte kuyumcu, fırın ve galerilerden kasa hırsızlığı yapan bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 7 zanlı yakalandı.

Ankara genelinde son bir aydır meydana gelen kasa hırsızlığı olayları ile ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık büro Amirliği ekipleri bir çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar sonucunda kuyumcu, fırın ve galerilerden kasa hırsızlığı yaptığı belirlenen şebekenin elebaşı Ahmet A. ile birlikte Esra K., Eray K., Nafiye K., Taner C., Taner Y. ve Bektaş Y., ele geçirildi. Zanlıların Çamlıca Polis Lojmanları içinde bulunan bir marketin kasası çalınması olayına da karıştıkları belirlendi. Şebekenin bazı üyelerin bir süre önce yakalandığı ve 45 gün hapis yatarak serbest kaldıkları öğrenildi.

Yakalanan zanlıların yapacakları hırsızlıklar öncesi tatbikat yaptıkları daha sonra da belirledikleri işyerinden hırsızlığı gerçekleştirdikleri anlaşıldı. Şebekenin önce bir galeriden kasa taşımalarına uygun geniş ve lüks bir araç çaldıkları ardından kar maskesi ve eldiven takarak hırsızlığı gerçekleştirdikleri belirlendi. Zanlıların kasayı tekerlekli büro koltukları ile taşıdıkları belirlenirken hırsızlığın yaklaşık 60 saniyede tamamlandığı tespit edildi. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri bu nedenle operasyona '60 saniye operasyonu' adını verdikleri bildirildi.

17 çelik kasa hırsızlığına karıştığı belirlenen zanlıların yakalanmamak için hastanelerin otoparklarında araba içinde yattıkları anlaşıldı. Zanlıların çaldıkları paraları da toprağa gömdükleri ortaya çıkarıldı. Zanlılar yapılan polis sorguların ardından adliyeye sevk edildi.

AZILI KASA HIRSIZLARI ÖNCE TATBİKAT YAPTI SONRA SOYGUN
AZILI KASA HIRSIZLARI ÖNCE TATBİKAT YAPTI SONRA SOYGUN
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 12:49:00
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 13:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?