4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Opera Çarşısı yıkılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Opera Çarşısı'ndaki dükkanlarından bazıları zabıta ekiplerince yıkılmaya başlandı.
Opera Çarşısı'ndaki dükkan kiracılarından Fevzi Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 18 yıldır kiracısı olduğunu ve 1 yıllık sözleşmesinin bulunduğunu belirtti.

Bu rağmen, belediye ekiplerinin sabah saatlerinde kepçeyle dükkanların yıkımına başladığını ifade eden Çetinkaya, çarşının yıkılmasına, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi'nin gerekçe gösterildiğini söyledi.

Belediyenin, dükkanların kira sözleşmeleri dolmamasına rağmen yıkıma başladığını iddia eden Çetinkaya, belediye yetkililerinden dükkanların yerine başka bir yer gösterilmesini istedi.

Çetinkaya, ''Çarşıda 55 dükkan var. Burada ticaret yapan ancak dükkanları yıkıldığı için mağdur olan 55 esnaf kış gününde evlerine nasıl ekmek götürecek. Yetkililerin insafına sığınıyoruz'' dedi.

Yıkım, bazı dükkan sahiplerinin tepkilerine rağmen olaysız sona erdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Opera Çarşısı'ndaki dükkanların 80'li yıllarda geçici olarak bir yıllığına kiraya verildiğini aradan geçen uzun süreye rağmen esnafın her yıl sözleşmesini uzatarak çalışmaya devam ettiğini belirttiler.

Büyükşehir Belediyesinin Ulus Tarihi Kent Projesi çerçevesinde bu bölgeyi ''kötü görüntüsünden kurtarmayı'' amaçladığını dile getiren yetkililer, bu sabah da Opera Çarşısı'ndaki dükkanlardan sadece boş olanların yıkıldığını bildirdiler. Yetkililer, sözleşme süresi dolmayan esnafın dükkanının yıkıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydettiler.

1980'li yıllarda dönemin belediyesi tarafından yaptırılan çarşıda, 55 dükkan bulunuyor.

AA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 12:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?