4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Organ nakliyle hayata döndü

Meclis Başkan Vekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer, 1.5 ay önce başarılı bir karaciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Organ nakli ile hayata dönen Ali Dinçer herkesi bağış yapmaya davet etti.

18 yaşında hayatını kaybeden bir gençten alınan karaciğer, Ali Dinçer'i hayata döndürdü. Dinçer, şimdi eşi Yıldız İbrahimova ve 11 yaşındaki kızı Suna ile birlikte hayata daha sıkı sarılıyor.

Dinçer önce lenf kanserini yendi. Ancak ardından Hepapit B hastalığına yakalandı. Karaciğeri iflas etme noktasına geldi. Doktorlar "tek çare organ nakli" dedi.

18 yaşında hayatını kaybeden Hasan Saka'nın karaciğeri Dinçer'e uygun bulundu. Ali Dinçer de kendisini İbni Sina Hastanesi'nin doktorlarına emanet etti.

Ali Dinçer, "Ameliyata girerken ya buraya kadar ya da devam edeceğiz dedik. Ama yapacak çok şey vardı. Kızımın düğününde dans edeceğim onunla" diye konuştu.

Ali Dinçer eşi Yıldız İbrahimova ise oğullarının karaciğerini kendilerine bağışlayan aileye müteşekkir. İbrahimova, "Ailesine nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum" dedi.

Organ nakli ile hayata dönen Ali Dinçer herkesi bağış yapmaya davet etti ve "Yüzbinler bekliyor. Retina, kalp, böbrek, karaciğer. Türkiye'de yapılabiliyor yeter ki çok sayıda bağış olsun" ifadesini kullandı.

Organ nakli yasa tasarısı hazırlığı

Dinçer şimdi bir yandan rutin tedavisini oluyor, bir yandan da Meclis'te kendi hazırladığı organ nakli yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Ali Dinçer, İspanya ve Belçika modellerini Türkiye'ye uyarlamak istiyor.

Belçika'daki sisteme göre herkes doğuştan askerlik görevi gibi organlarını bağışlamış durumda. Beyin ölümü gerçekleştiği zaman organlarını da bağışlamış oluyor. Ama isteyen herkes başvurup "organlarımı bağışlamıyorum" diyebiliyor.
Orkun Yazgan / CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 12:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?