5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Orgeneral Ariffiin,Hava Kuvvetleri'nde

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Malezya Kraliyet Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dato Sri Azizan Bin Ariffiin ile biraraya geldi.
 
Orgeneral Cömert'in resmi konuğu olarak Ankara'da bulunan Orgeneral Ariffiin, Orgeneral Cömert'i Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda ziyaret etti. Orgeneral Cömert, konuk komutanı askeri törenle karşıladı. Orgeneral Ariffiin'in, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Özel Defteri'ni imzalamasının ardından her iki komutan ikili görüşmeye geçti. Görüşme öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Orgeneral Cömert, Orgeneral Ariffiin'in Ekim ayında bu göreve geldiğini ve ilk ziyareti Türkiye'ye yaptığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu ziyareti kendisi istemiş ve biz de memnuniyetle kabul ettik" dedi. "Bu ziyaretle ülkelerimiz arasındaki uzaklık çok yakınlaşacak" diyen Orgeneral Cömert, görüşmelerde, iki ülke hava kuvvetleri arasındaki işbirliği alanlarını tespit edip bunları geliştirmeye çalışacaklarını söyledi. Konuk heyetin, özellikle Türkiye'nin savunma sanayisiyle yakından ilgileneceğini belirten Orgeneral Cömert, Orgeneral Ariffiin ve beraberindeki heyetin savunma sanayi tesislerini ziyaret edeceğini bildirdi. İki ülke arasında savunma sanayii ilişkilerinin artırılmasının en büyük arzusu olduğunu dile getiren Orgeneral Cömert, "Bu ziyaret, ülkelerimiz arasındaki iyi ilişkilerin Hava Kuvvetleri alanında da gelişmesine vesile olacaktır" dedi.
 
Orgeneral Ariffiin de, Türkiye'de bulunmaktan ve kendilerine gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu gezimizin, ilişkililerimizin daha da gelişmesi, özellikle savunma sanayinde daha gelişmesi ve Hava Kuvvetleri arasındaki ilişkilerin bulunduğu noktadan daha ileriye ulaşması açısından çok olumlu bir gezi olacağını ümit ediyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 13:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?