4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Orgeneral Büyükanıt, oyunu kullandı

Genelkurkay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 23. Dönem milletvekili genel seçimleri için oyunu Çankaya İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Birçok ünlü ismin de seçmen kaydının bulunduğu Çankaya İlköğretim Okulu'nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi de oylarını kullandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, eşi Filiz Büyükanıt ile birlikte saat 10.00'da oyunu kullanmak üzere Çankaya İlköğretim Okulu'na geldi. Orgeneral Büyükanıt'a okula girişi esnasında oy kullanmaya gelen vatandaşlar alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu. Büyükanıt, oyunu kullanmaya takım elbise ve 06 VCB 39 plakalı sivil araçla geldi. Büyükanıt çifti daha sonra 1125 nolu sandıkta oyunu kullandı. Büyükanıt, oy pusulasını 'Hayırlı olsun' diyerek sandığa attı.

Orgeneral Büyükanıt, gelişinde olduğu gibi okuldan ayrılırken de vatandaşların 'Sizi seviyoruz paşam' şeklinde sözleri ve alkışları eşliğinde uğurlandı. Orgeneral Büyükanıt, okula girişi sırasında 17 yaşındaki Buse Altaç adlı genç kızın isteği üzerine elinde bulunan Atatürk posterini imzaladı. Orgeneral Büyükanıt'ın dışında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert de aynı sandıkta oy kullandı. Çankaya İlköğretim Okulu'nda oy kullanmaya gelen genç ve yaşlı seçmenler ilginç görüntüler oluşturdu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2007 Pazar 12:03:43
Güncelleme :23 Temmuz 2007 Pazartesi 15:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?