4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

'Ormanın Kralı'ndan demokrasi çağrısı

TİYATRO PEMBE KURBAĞA ‘’ORMANIN KRALI’’ OYUNUYLA DEMOKRASİ ÇAĞRISI YAPIYOR.

Çocuk Tiyatrosunda 23. yılına adım atan Tiyatro Pembe Kurbağa, çocuklar için çok özel Pembe Kurbağa Sahnesi’nde 5. sanat yılına işte bu oyunla merhaba dedi. 

3-12 yaş arasındaki çocuklar için sahnelenen oyunda kullanılan koro, Antik Yunan oyunlarında görülen koro gibi hem soruları sormakta, hem de zaman zaman anlatıcı rolünü üstlenmekte. 

‘’Ormanın Kralı’’nın müzikleri Prof. Mustafa APAYDIN danışmanlığında, Türkiye Polifonik Korolar Derneği koro şefi ve eğitmeni olan besteci Neslihan ALPUĞAN tarafından bestelendi. 

Oyunun yazarı ve yönetmeni Ali Nihat YAVŞAN aynı zaman Tiyatro Pembe Kurbağa’nın kurucularından. 

Dekor Figen ÇAKMAKOĞLU tarafından gerçekleştirildi. 

Kostüm tasarımı Tiyatro Pembe Kurbağa’nın tüm kostümlerini tasarlayan Güneş ÇAKMAKOĞLU’na ait. 

Bu oyunu sahnede var eden oyuncu ekibiyse; 

Ali Nihat YAVŞAN - Tilki,
Ayşe ŞAHİNBAŞ - Fare,
Gülşah ÇAKMAKOĞLU - Fil,
Rahşan ÖZZİYAL - Aslan,
Öykücan YAVŞAN – Tavşan, Korist ,
Duru YAVŞAN (çocuk oyuncu) – Baykuş, Sincap,Korist,
Belgin YILMAZ- Leylek, Korist,
Derya ÇİL – Zürafa, Korist .

Barış içinde yaşanan günler sürerken...
- Bu ormana bir Kral gerek!
sözüyle farklılaşır ormanda yaşam. Tilkinin asıl istediği kayıtsız şartsız hakim olmaktır ormana.. Tatlı sözlerle kandırır hayvanları, karşı çıksa da bazıları. Ne olduğunu anlayamadan, Tilkinin göz boyamasına aldanan orman halkı karmaşanın içinde bulur kendini... Hain planlar gelişmekte ve orman Tilkinin egemenliğine geçmektedir. Ormanın aydını Bilge Baykuş'un ilk uyarısı fayda etmese de sonradan uyanır orman halkı ve çare arar duruma...
Yine Bilge Baykuş yetişir yardıma.. ‘’Adaylar saptanmalı / En doğru oylanmalı / Kendimizi yönetenleri yalnızca biz seçmeli // En doğrusu demokrasi / Bu bir insanlık dersi / Adaylar saptanmalı / En doğru oylanmalı ‘’ der.
Ormanda geçenler aslında hiç de yabancısı olmadığımız olaylar. Ama oyunun sonu yaşamdaki gibi mi acaba? Bunu da izleyince göreceksiniz..
Seyir yerindeki tüm çocukların ormanın sakini olarak yer aldığı oyunda seyirci yok, herkes ormanda yaşayan canlı. Birlikte oyunu sürdürüp, birlikte sonlandırıyorlar, seçime hepsi katılıp, hepsi sonucunu yaşıyor. Ali Nihat Yavşan’ın yazarlığını yaptığı oyun seyircinin de katılımıyla ilerliyor.
Tiyatro Pembe Kurbağa bu sezon da çocuklara verdiği sözünü tutuyor.. Çocuklar tiyatrosuz kalmasın diye, onlarla buluşabilmek için, yaşamı ve insana dair herşeyi paylaşabilmek için kapılarını açık tutuyor.
Herkese iyi seyirler... Tiyatrolar seyircisiz kalmasın diye...

Pembe Kurbağa Sahnesi
Büklüm sok. 8 / 11 Kavaklıdere/ANKARA

Tel: (312) 418 02 98 – (312) 418 02 67
Fax : (312) 418 14 62

www.pembekurbaga.com.tr
pembekurbaga@pembekurbaga.com.tr
.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 11:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?