4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Oryantal Asena Başbakanlık'ta

Ünlü oryantal Asena ve Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, oryantal dansını dünyaya tanıtmak amacıyla hazırladıkları projeye destek istemek amacıyla Başbakanlık'a geldi.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile görüşen ünlü oryantal Asena, "2008 yılında tüm dünya bizi seyredecek" diye konuştu. Başbakanlık bugün ünlü dansçıları ağırladı. Aralarında ünlü oryantal Asena'nın da bulunduğu Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nu ziyaret etti. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen görüşme 20 dakika sürdü. Görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han, Bakan Başesgioğlu ile sıcak ve güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bakanımız bize elinden gelen tüm destekleri sağlayacağını ifade etti.

Ülke olarak çok önem verdiğimiz bir branşımız var. Sportif anlamda oryantal dansını dünyaya Türk modern oryantal dansı olarak tanıtmak amacıyla Asena Hanım'ın da yapmış olduğu projeler kapsamında yapacağımız bir çalışma var. 2008 yılında bunu hayata geçireceğiz. Ayrıca 2008 yılında Avrupa Şampiyonası'nı ülkemizde gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili projelerimizi anlattık. Bakanımız bununla ilgili gereken desteği vereceğini ifade ettiler. Yüzümüzdeki ifadeden de anlaşıldığı gibi buradan çok mutlu ayrılıyoruz" diye konuştu.

 

Başesgioğlu'ndan herhangi bir talepte bulunup bulunmadıklarının sorulması üzerine Tolga Han, federasyon olarak bugüne kadar çok kısa zamanda büyük işler yaptıklarını söyledi. Antalya'da Uluslararası Dans Festivali düzenlediklerini ve bu festivale 850 sporcunun katıldığını hatırlatan Tolga Han, "Biz bu konuda kendimizi ifade ettikten sonra Bakanımız, 2008 yılında elinden gelen tüm desteği sağlayacağını ifade ettiler. Napolyon ne demiş para, para, para" dedi.

Ünlü oryantal Asena da üzerinde çalıştıkları projeye ilişkin ayrıntı vermekten kaçındı. "Türkiye Cumhuriyeti Dans Sporları Federasyonu olarak sanırım artık tüm dünya bizi seyredecek" diyen Asena, projenin içeriğinin ne olacağına ilişkin bir soru üzerine ise, "Bunu şimdi söylemeyelim. 2008 yılında herkes, bütün dünya bizi seyrettiği zaman ekranları başında ve bütün ülkeler de bizi davet edip gösterilerimizi gördüğü zaman hep beraber göreceğiz. Birlikte takip edeceğiz. Şimdiden büyüsü ve güzelliği bozulmasın" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 16:49:45
Güncelleme :3 Ekim 2007 Çarşamba 16:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?