3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Oto galeriler Gölbaşı'na taşınacak


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, oto galerilerinin şehir dışına çıkartılmasıyla ilgili uzun bir süredir çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi.

Gökçek yaptığı yazılı açıklamada, 5-6 yıldan bu yana konuya ilişkin çalışma yaptıklarını ancak her şeyden önce kamulaştırma faaliyetlerinin bitmesi gerektiğini belirtti.

Gölbaşı için bir proje hazırladıklarını ifade eden Gökçek, 4 milyon metrekarelik bir alanı özellikle ikinci el satışlar, oto galerileri, kamyon ve TIR park alanı olarak dizayn ettiklerini kaydetti.

Planda, yaklaşık 6 bin araçlık ikinci el otomobil satış alanı, 1700 tane oto galeri, 20 tane büyük mağazanın bulunduğu plazalar, 100 kişilik bir otel ve Konya Yolu'nun üzerindeki köprünün karşısında da dönen semazeni sembolize eden yeni bir plazanın yapımı için ayrı alanlar ayrıldığını belirten Gökçek, "Oto galerilerinin şehir dışına taşınmasıyla ilgili olarak yaklaşık 6 yıl önce hazırlanan plan doğrultusunda ayrılan 4 milyon metrekarelik arazinin, yaklaşık 30 milyon dolarlık bir para harcayıp, yüzde 66'ya yakın olan bir kısmını kamulaştırdık. Ancak buna karşın gün geçtikçe kamulaştırma masrafları artmaya başladı. Kamulaştırmayı daha kolay hale getirmek için bir takım formüller üzerinde duruyoruz. İnşallah Belediye Meclisimizden çıkartacağımız yeni bir kararla 3 ila 6 ay içerisinde kamulaştırmayı daha değişik bir yöntemle çözeceğiz"dedi.

 

AA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:41:59
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?