3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Oto hırsızlarına darbe

Başkent'te oto hırsızlarına yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alınırken, 26 çalıntı otomobil ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, bazı kişilerin il genelinde oto hırsızlığı, çalıntı otolarının motor ve şasi numaralarını değiştirerek change yaptıkları ve il genelinde ve taşrada sattıkları belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda şebekeye yönelik olarak 'Gölge' adlı bir operasyon düzenlendi. Ankara, Sivas ve Kastamonu illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda Halil G., Ahmet Y., Ümit Y.,Mahsuni E., Şenol Ş., Ferhat Ö., Bayram G., Volkan G., Sabahattin B., Ramazan G., Osman B. ve Mehmet D. gözaltına alındı. Zanlıların 26 adet otoyu çaldıktan sonra motor ve şasi seri numaralarını değiştirerek change yapıp sattıkları ve bu yolla haksız kazanç temin ettikleri belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amiri Murat Bulut, otomobil kullanıcılarının araçlarını kapalı otopark ya da park yasağının olmadığı ışıklı caddelere park etmelerini istedi. Bulut, araç sahiplerinin değerli eşya ve araçlarıyla ilgili belgeleri araç içinde bırakmamalarını isteyerek, park ederken tekerlerinin yönlerinin kaldırıma doğru olması gerektiğini vurguladı. Bulut, otomobil satışı yapılırken paranızı almadan asla deneme maksatlı aracın verilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, para almadan vekaletname de verilmemesini gerektiğini ifade etti.

Otoparkçılara kesinlikle anahtar verilmemesi gerektiğini ifade eden Bulut, ruhsatın sahte olup olmadığını ise üzerindeki Emniyet Genel Müdürlüğü holigramının olup olmadığından anlaşılabileceğini kaydetti. Bulut, ayrıca ruhsatta, soğuk damganın olmasına dikkat edilmesini isteyerek, şase ve motor numaralarına da dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Bulut, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda Ankara genelinde oto hırsızlık oranının bir önceki yıla göre yüzde 45 azaldığını
vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 11:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?