4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Otomobil hırsızlarına darbe

Başkent'te otomobil hırsızlığı yapan 2 ayrı şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda, İzmir ve İstanbul'dan çalınan ve aralarında lüks modellerin de bulunduğu 8 otomobil ele geçirildi.


Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, bazı araçların sahte plaka ve ruhsat düzenlenerek satılmak istendiği tespit edildi. Düzenlenen operasyonda Mevlüt E., Ümit E., İsa T., Murat K., Emre G. adlı kişiler gözaltına alınırken, 3 otomobil, 1 çift çalıntı plaka, sahte ruhsatlar ve kimlikler ele geçirildi. Zanlılardan Emre G.'nin, cezaevinden firar ettiği ve hakkında 60'a yakın suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Ümit E., Murat K. ve Emre G. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları bir başka çalışmada, Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi'nde bulunan oto kaporta ve boya atölyesinde çalıntı araçların ve banka kredisi alınıp ödenmeyen hacizli araçların parçalandığı ve change yapılarak yeniden piyasaya satıldığı belirlendi. Yapılan operasyonda, İstanbul ve İzmir'den çalındığı belirlenen 5 otomobil ele geçirildi. Lüks sınıf ve son model oldukları bildirilen otomobillerden ikisinin BMW, 1'inin Mercedes ve 1'inin cip olduğu kaydedildi. Düzenlenen operasyonda, oto servisi sahibi Seyit Ali Y., Hacı D. ve Bulduk K. adlı kişiler gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilen otomobillerin ''in mobilizer'' sistemine sahip olması nedeniyle hırsızların, önce ev ve iş yerlerinden araçların kontaklarını çaldıkları belirlendi. Atölyede yapılan aramada çok sayıda sahte ruhsat ele geçirildi.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları bir başka çalışmada ise üzerinde haciz bulunan 8 ayrı araca el konularak adli birimlere teslim edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 17:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?