3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Otomobil hırsızlarına darbe

Ankara'da çaldıkları otomobilleri parçalayarak sattıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, farklı ilçelerden çaldıkları otomobilleri parçalayarak sattıkları öne sürülen Fikret T'nin yönettiği bir suç örgütünü takibe aldı.

 Yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Altındağ'da bazı ev ve iş yerlerine operasyon düzenleyen polisler, aralarında Fikret T'nin de bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların evleriyle depo olarak kullandıkları yerlerde yapılan aramada, çalıntı araçlar ile otomobil parçaları, anahtarlar, araçların kapısını açmada kullanılan aparatlar, 2 pompalı tüfek, kurusıkıdan bozma tabanca, araç çalarken kullandıkları maskeler ve eldivenlerle çok sayıda ehliyete el konuldu.

Zanlıların ''kepçe'', ''cemre'' ve ''çingen'' gibi takma isimler kullandığını belirten emniyet yetkilileri, çaldıkları araçları parçalayarak sattıkları kişilere de ''göçebe'' dediklerini kaydetti.
Uyuşturucu bağımlısı oldukları belirlenen ve ifadelerinde, uyuşturucu almak için hırsızlık yaptıklarını söyleyen zanlıların, iş yerlerinden de hırsızlık yaptıkları tespit edildi.

''Sente'' adını verdikleri aparatla kapıyı açıp 10 saniye içinde otomobili çalan hırsızların görüntüleri kameralara yansıdı. 

AA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2013 Pazartesi 15:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?