3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Özak, Trabzonspor'u kabul etti

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sadri Şener başkanlığındaki Trabzonspor yönetimini kabul etti.

Trabzonspor yönetimi yeni hükümette spordan sorumlu bakan olarak görev yapacak olan Özak'a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Başbakanlıktaki bakanlık makamında Trabzonspor başkan ve yönetimini kabul eden Bakan Özak, kendilerini göreve getiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederken, Murat Başesgioğlu'ndan aldığı bayrağı daha yukarılara taşımak istediklerini söyledi.

Özak, Salı günü TBMM'de yeni futbol yasasının çıkarıldığını hatırlatarak, "Yeni yasayla beraber Futbol federasyonu tamamen özerk hale geldi. FIFA ve UEFA'nın istediği gibi oldu" dedi. Türkiye'nin genç bir ülke olduğunu belirten bakan Özak, "Türkiye'nin nüfusunun yarısı 28 yaşın altında. Lisanslı sporcu sayımız 2 milyonun biraz üstünde. Nüfusumuzun yüzde 10'nun lisanslı sporcu olmasını istiyoruz. Hedefimiz 2020 olimpiyatları. Olimpiyatlar gelişmişliğin bir göstergesi. Buna çok önem veriyoruz. Olimpiyatlar öncesinde büyük organizasyonları başarıyla yapıyoruz. Olimpiyat hedefini de başaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ise, Özak'ın spor bakanı olmasından dolayı Trabzon şehrinin ve Trabzonspor Kulübü'nün çok mutlu olduğunu söyledi. Bakan Özak'ın görevini en iyi şekilde yapacağına inandıklarını kaydeden Şener, "Sayın Özak, makamının gereklerini çok iyi bilen bir kişi. Belki de teorinin dışında işin pratiğini de bilen tek bakan. Sayın Özak'ın spor bakanı olması Türk sporu için bir şanstır" ifadelerini kullandı. Sadri Şener, basın mensuplarının teknik direktör konusundaki gelişmelerle ilgili sorusuna ise, "Teknik direktör konusunda girişimlerimiz devam ediyor. 1-2 isim var. Ama bunu açıklamak istemiyoruz. Yerli bir isim olmasını istiyoruz. Ligin bitmesine 4 maç var. Belki bu 4 maç bitmeden yeni teknik direktörümüzü açıklarız" şeklinde cevap verdi.

Şener, yapılan anketlerde taraftarların yabancı antrenör istediği sonucunun çıkmasıyla ilgili olarak ise, "Bu kulübü bizler yönetiyoruz. Kararı biz vereceğiz. Sonuçta günahını da sevabını da biz çekiyoruz" ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda Trabzonspor Yönetim Kurulu, Bakan Özak'a, üzerinde Trabzonspor logosunun bulunduğu yuvarlak bir tepsi hediye etti

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 17:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?