5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Özal sonrası dönemin kitabı

ESKİ BAKAN ALPTEMOÇİN KİTABINDA ÖZAL SONRASI DÖNEMİ ANLATTI

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bakanlarından Ahmet Kurtcebe Alptemoçin, Özal sonrası yaşanan koalisyon hükümetleri ve kriz dönemlerinde bir işadamı olarak yaşadıklarını ikinci kitabında topladı.

Devlet, Maliye ve Dışişleri eski bakanlarından Ahmet Kurtcebe Alptemoçin, ilk kitabı 'Özallı yıllar/bir rüyanın ardından' ile hayatının özellikle Anavatan Partili ve Turgut Özal'lı bölümlerini anlattıktan sonra siyasete nokta koyduktan sonraki bir işadamı olarak yaşadıklarını ikinci kitabı 'Ve Özal'dan sonra/kaybolan yıllar' isimli kitabında anlattı.

İki bölümden oluşan nehir söyleşi tekniğinde Ahmet Kurtcebe Alptemoçin'in yaşadıkları ve analizlerini anlatırken, editör tarafından hazırlanan bölümlerle, o dönemin atmosferi yansıtılıyor, röportajlarla da perde arkası gelişmeler aydınlatılmaya çalışılıyor.

1994 ve 2001'de yaşanan ekonomik krizler ve 28 Şubat Süreci, o dönemin tanıkları ile aktarılmakta, aynı zamanda nedenler-sonuçlar irdelenmekte. 1990'lı yıllarda bir gezinti yapma fırsatı veren kitap ile okuyucuya bu dönemin kapsamlı öyküsü sunulmakta.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 11:49:00
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 13:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?