4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Özel Halk Otobüsleri kameralı oluyor

Ankara Özel Halk Otobüsleri Odası Başkanı Mustafa Ali Şişman, halk otobüslerinde kapkaç, hırsızlık ve benzeri çeşitli olumsuzlukları önlemek amacıyla kamera sistemine geçtiklerini kaydetti.


Ankara Özel Halk Otobüsleri Odası Başkanı Mustafa Ali Şişman yaptığı açıklamada özel halk otobüslerinde kameralı sisteme geçildiğini belirterek, “Bunu yapmamızdaki en önemli amaç ise kapkaç, hırsızlık gibi olayların ya da araçta yaşanan herhangi bir olumsuzluğun önüne geçebilmek” dedi. Ayrıca araçların hepsine ekran takıldığını söyleyen Şişman, “Bu ekran sayesinde örneğin Keçiören’den otobüse binen bir vatandaşımız saat kaçta Ulus’ta olabileceğini bilebilecek. Bu ekranlar herhangi bir gecikmeyi not ediyor ve günün sonunda sonuçlar inceleniyor. Herhangi bir gecikme araç sahibine ceza olarak geri dönüyor” diye konuştu.

Bir yıl içinde kamera sistemiyle birlikte 5 yeni uygulama gerçekleştirdiklerini aktaran Şişman şunları söyledi:

“Şu anda araçlarımızın canlı olarak izlenmesini sağlayan GPRS sistemi bulunuyor. Öte yandan sürücülerimizin vatandaşa daha kibar davranmalarını sağlamak için onlara tiyatral bir eğitim verdik. Şoförlerimiz ve tiyatrocuları bir araya getirdik tiyatrocular şoförlerin günlük olarak karşılaştıkları ve sinirlerinin bozulmasına neden olabilecek bazı davranışları sergilediler ve şoförlerimizin aslında nasıl davranmaları gerektiğini onlara tiyatro aracılığıyla anlattılar.”

Mustafa Ali Şişman, otobüslerde soğuk su ikramı dönemini başlattıklarını da belirterek sıcaklar dolayısıyla özel halk otobüsünde vatandaşların serinlemesini sağlamak ve bazı sağlık sorunlarını engellemek için en geç bir hafta içinde tüm halk otobüslerinde soğuk su servisine başlanacağını kaydetti. Bazı otobüslerde bu uygulamayı başlattıklarını açıklayan Şişman, vatandaşın uygulamaya ilişkin olumlu tepkilerinden çok memnun olduklarını ifade etti. Şişman, suların şu anda termos türü kutular içinde soğutulduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde tüm halk otobüslerine küçük buz dolaplarından almayı planladıklarını dile getirdi.



ANKA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 09:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?