5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Özel harekatçının sır ölümü

Ankara'da evinde oğlu tarafından başından vurulmuş olarak bulunan emekli özel harekatçı Sait Yıldırım'ın ailesi, olayın intihar olduğuna inanmıyor.

Gölbaşı'daki Özel Harekat Dairesi Başkanlığından 5 yıl önce emekli olan ve Ankara Eryaman'daki dairesinde intihar ettiği belirtilen Sait Yıldırım'ın (50) ailesi, Samsun'un Havza ilçesine bağlı Kamlık köyündeki baba evinde taziyeleri kabul ediyor.

AA muhabirine konuşan Yıldırım'ın oğlu Hasan Yıldırım, Bursa'dan cumartesi akşamı eve geldiğini ve kapıyı kimsenin açmadığını belirterek, “Anahtarımı bulamadığım için eve giremedim. Zile bastığımda da açan olmadı” dedi.

O akşam arkadaşının evinde kaldığını anlatan Hasan Yıldırım, ertesi gün yeniden eve geldiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zile tekrar bastım yine açan olmadı. Pencereden eve girdim. İçeri girdiğimde babamı koridorda yatarken buldum. O anda çıkardığım sesle komşularımız geldi. Polis ve ambulans çağırdılar. Bize babamın intihar ettiği ve bir mektup bıraktığı söylendi. Karakolda 'babamın yazısı mı?' diye mektubun fotokopisini bana gösterdiler. Babamın yazısıydı. 'Yavrucuklarım ve Yasemin' diye yazıyordu, bir de ortada 'Ayhan Çarkın' yazıyordu. Sadece başını okuyabildim.

Mektupta, 'Yasemin çocuklarıma ve kendine çok iyi bak. Buradaki evi sat ve Samsun'a taşın. Benim kimseye hiçbir şekilde, hiçbir borcum yoktur. Basında çıkan haberlerin de aslı astarı yoktur. Onlar yalan ifadeler. Ben milletimi ve devletimi çok seviyorum. Onlara yanlış yapacak hiçbir şey yapmadım. Benim Ayhan Çarkın'la hiçbir ilişkim yoktur. Tek bir suçum var, o da Ayhan Çarkın'la aynı yerde görev yapmamdır.”

“MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ”

Sait Yıldırım'ın yurt dışında çalıştığı öğrenilen amcasının oğlu Recep Yıldırım ise kuzeninin intihar ettiğine inanmadıklarını vurgulayarak, “Ayhan Çarkın'ın rahmetli Sait Yıldırım'la ilgili sarf etmiş olduğu sözlerin asılsız olduğunu, Ayhan denilen kişinin bu zamana kadar verdiği ifadelerin tutarsız olduğunu ve kendisinin ruhsal bir bunalım içinde olduğunu düşünüyoruz. Bu kişinin ifadelerine itibar edilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu şahsın ifadelerine itibar edildiği takdirde Türk hukukuna büyük bir zarar verebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Yıldırım'ın daha önce kendilerine Ayhan Çarkın ile bir dönem aynı birimde çalıştıklarını anlattığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bunun ötesinde bir bilgimiz yok. Devlete 20 yıl hizmet etmiş bir insanın adli tıp incelemesinde hiçbir devlet görevlisinin olmaması bizleri çok üzdü. İntihar etmiş olabileceğine kesinlikle inanmıyoruz. Basında çıkan iddialara da inanmıyoruz ve aile olarak bu işin takipçisi olacağız. Adli tıp incelemesi bittikten sonra mahkemeye başvuracağız.”

Yıldırım'ın amcasının çocuklarından Emre Yıldırım da, “Ağabeyim intihar edecek bir insan değildi, hayat doluydu. Vatanını milletini seven bir insandı” diyerek intihar ettiğine inanmadıklarını söyledi.

OLAY

Emekli özel harekat polisi Sait Yıldırım'ın cesedi, Ankara Eryaman'daki evinde, Bursa'dan dönen oğlu Hasan Yıldırım tarafından bulunmuş, olay yerine gelen ekipler tarafından cesedin yanında ruhsatlı tabancası bulunan Yıldırım'ın başının sağ tarafında, kulağının üstünde tek kurşun izine rastlanmış ve yapılan incelemede 3 gün önce intihar ettiği belirlenmişti

AA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2011 Çarşamba 15:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?