1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Özürlüler meydanlara iniyor

Görme engellileri temsil eden sivil toplum kuruluşları, Özürlüler Kanun Tasarısı Taslağı’nı protesto etti.

Kızılay Sakarya Caddesi’nde toplanan Altınokta Körler Derneği, Evrensel Görme Özürlüler Derneği ve Uygar Görme Engelliler Derneği yanlısı bir grup görme engelli, "Başbakan Tayyip yaptığı çok ayıp", "IMF’ye şapır şupur, engelliye yarabbi şükür", "İçi boş yasa istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına yapılan açıklamada, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ’Özürlüler Kanun Tasarısı Taslağı’nın 14 Mart 2005 tarihinde Bakanlar Kurulu’nun imzasına açılacağı hatırlatılarak, taslağın engeliler tarafından büyük düş kırıklığına neden olduğu ifade edildi.

AK Parti’nin verdiği sözleri tutmadığı iddia edilerek engellilere yönelik ayrımcı uygulamaların korunduğu ve daha önce açıklanan taslaklarda öngörülen mali hakların büyük bir bölümün yer almadığı ifade edildi.

Taslağın Bakanlar Kurulu’nun imzasından geçerek taslak haline dönüşmesi halinde örgütlerinin tüm ülke çapında meydanlara ineceği kaydedildi. Yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan atarak protestolarını sürdüren grup daha sonra olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 15:44:47
Güncelleme :13 Mart 2005 Pazar 15:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?