3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Palyaçolu aşı kampanyası!

Mamak Tuzluçayır Sağlık Ocağı’nda Aşı Haftası nedeniyle, karnaval gibi bir etkinlik düzenlendi.

Çocuklara aşıyı sevdirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, aşıya gelen çocuklar karşılarında masal kahramanlarını görünce büyük mutluluk yaşadı. Aşı olan çocuklar sağlık ocağının bahçesinde müzik ve animasyon gösterileri eşliğinde dans ederek doyasıya eğlendi.

Masal Kahramanlarıyla Aşı Oldular

Ankara Sağlık İl Müdürlüğü ve Mamak Kaymakamlığı işbirliğiyle, çocuklara aşıyı sevdirmek amacıyla Mamak Tuzluçayır Sağlık Ocağı’nda farklı bir etkinlik düzenlendi. ‘Çocuklar aşısız kalmasın yarınımız umutsuz olmasın’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, sağlık ocağı rengarenk balonlarla süslenirken, bahçeye müzik yayını için ses sistemi yerleştirildi. Sosyal hizmet uzmanı olarak staj yapan öğrenciler birer masal kahramanına dönüştü. Kimi kızılderili, kimi külkedisi kimi de palyaço olup etkinliğe renk kattı. Aşı olmaya gelen 0-6 yaş grubu çocuklar karşılarında palyaçoları ve masal dünyalarının kahramanlarını görünce büyük mutluluk yaşadı.

Aşı, Bu Kez Acıtmadı

Masal kahramanları eşliğinde aşıları yapılan çocuklar için aşı, “acı” olmaktan çıkıp eğlenceli bir hale geldi. Aşı olan çocuklar sağlık ocağının bahçesinde müzik ve animasyon gösterileri eşliğinde doyasıya eğlendi. Yüzleri rengarenk boyalarla boyanan çocuklar, şarkılara dans ederek katıldı. Anne ve çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

“Aşı İhmal Edilmemeli”

Mamak Sağlık Grup Başkan Yardımcısı Aşı Sorumlusu Doktor Osman Erkan Say, etkinliği, ailelerin aşılama konusundaki duyarlılığını artırmak, eksik aşılı çocukların aşılanmalarını sağlamak, çocuklara aşıyı sevdirmek amacıyla gerçekleştirdiklerini bildirdi. Aşının kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Say, “Sağlıklı bir toplum gereği için aşılama hizmetleri vazgeçilmez. Aşı çocuklarımızı ölümcül hastalıklardan korur. Aşıyla birçok hastalığın önüne geçebiliriz” dedi.

“Aşı Bilinci Oturtulmalı”

Sağlıklı nesillerin yetişmesi için özellikle ailelere büyük görev düştüğünü söyleyen Say, aşı bilincinin mutlaka oturtulması gerektiğine vurgu yaptı. Say, kendilerine bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde destek veren kurumlara da teşekkür etti
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 09:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?