3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Park çalışmalarına Akgül'den inceleme

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün bölge gezileri aralıksız sürüyor. Akgül, Yeşilbayır ve Peyami Safa mahallerinde yapımı süren parkları gezdi.

Vatandaşların istek ve önerilerini de dinleyen Akgül, “Amacımız ilçe genelindeki yeşil alanları artırmak ve vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte yorgunluk atacağı, spor yapabileceği, çocuklarımızın oynayabileceği, alanlar oluşturmak” dedi.

Akgül, Bölge Gezisinde

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçe genelinde yapımı süren park çalışmalarını inceledi. Akgül’e, Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, Belediye Başkan yardımcıları Hasan Gökmenoğlu, Erdoğan Karadağ, Ahmet Müfit Yıldırım da eşlik etti.

Parkları İnceledi

Yeşilbayır ve Peyami Safa mahallerinde yapımı süren parkları gezen Akgül, vatandaşlarla da sohbet etme imkanı buldu. Mamaklılar’ın istek ve önerilerini dinleyen Akgül, kent merkezinde yeşil alanlara olan ihtiyacın her geçen gün artığına işaret etti. Akgül, modern bir anlayışla, çevre kültürüne uygun peyzaj uygulamalarıyla yapılan parkların her yaştan vatandaşa hitap ettiğini belirtti.

“Yeşil Alanları Artırıyoruz”

Kentsel ve sosyal dönüşüm projeleriyle modern Mamak hedeflerine dev adımlarla ilerlediklerini kaydeden Akgül, “İlçe genelinde yeşil alanları artırıyoruz. Vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte yorgunluk atacağı, çocuklarımızın oynayabileceği, eğlenebileceği alanlar oluşturuyoruz. Parklarımızı spor alanlarıyla zenginleştiriyoruz. Parklarımızda yer alan koşu yolları ve fitnes alanları Mamaklılar’a sağlıklı yaşam için spor yapma fırsatı sunuyor” dedi.
Parkların bütün ihtiyacının Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı atölyeden karşılandığına dikkat çeken Akgül, satın almak yerine kendi malzemelerini ürettiklerini kaydetti.

Parklar

Yeşilbayır mahallesinde 9 bin 582 metrekare, Peyamisafa mahallesinde de 10 bin 538 metrekare üzerinde yapımı devam eden parklarda, yürüyüş yolları, kamelyalar, pergolalar, banklar, çocuk oyun alanları ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde spor yapabileceği fitnes alanları bulunuyor.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 23:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?