4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Parklar bahara hazırlanıyor

Çankaya Belediyesi'ne bağlı ekipler, ilçe sınırlarında bulunan 237 parkta yürüttükleri çalışmalarla ilçeyi bahara hazırlıyor.

Tüm parkların yurttaşların ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlendiği Çankaya'da, 49 adet parkta çocuk oyun alanları ve aletleri tamamen yenilenirken, 53 adet parka da açık hava spor aletleri kondu. Sabah yürüyüşünün ardından spor aletlerinde ter atan vatandaşların memnuniyetini aktaran yetkililer, talepler doğrultusunda diğer parklara da spor aletleri koymaya hazır olduklarını ifade ettiler. İlçe sınırlarındaki pek çok kuruluşun yanı sıra okullarda da bahçe düzenlemesi yapan belediye ekipleri, çocukların görsel anlamda da sağlıklı bir çevrede eğitim almalarına yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Belediye ekipleri, bank, çöp kovası, spor aletleri koydukları okullarda bahçe düzenlemesi, çiçek ve ağaç dikimi yaparak Çankaya'da bulunan 150 okulun tamamında periyodik çalışmalarını sürdürüyorlar. Türkiye'nin en yeşil yerleşim bölgesi olan Çankaya'da, yeşilin ömrünü uzatmak için başlatılan park revizyonları ve budama çalışmalarında ziraat mühendisleri de aktif olarak görev alıyorlar. Çankaya'nın yeşil kalması için ağaç budama işlemlerinin de önemli olduğunu ifade eden yetkililer, bu yıl da yurttaşlardan gelen talepleri değerlendireceklerini belirterek, taleplerin bir elde toplanması için yurttaşların elektronik posta yoluyla halkils@cankaya.bel.tr, telefon yoluyla ise Çankaya Belediyesi İletişim Merkezi'nin 458 90 90 numaralı telefonlarına adres ve kayıt bırakmalarını istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 15:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?