3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Parkta içki yasağı yargıdan döndü

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin park ve piknik alanlarında içki içilmesini engelleyen kararı yargıdan döndü

Avukat Kemal Vuraldoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bazı parklarda ve piknik alanlarında uyguladığı içki yasağının kaldırılması için belediyeye başvurdu. Büyükşehir Belediyesi’nden yanıt alamayan Vuraldoğan, bunun başvurunun reddi anlamına geldiğini belirterek, yasağın kaldırılması istemiyle dava açtı.
Vuraldoğan, dava dilekçesinde, Belediye Kanunu ve Büyükşehir Belediye Kanunu ile belirlenen belediyelerin çalışma esasları arasında bu tür bir yasak getirme yetkisi olmadığına işaret etti. Büyükşehir Belediyesi ise mahkemeye verdiği savunmada parklarda ve piknik alanlarında içki yasağı uygulanmadığını ileri sürdü.
Bunun üzerine Vuraldoğan mahkemeye, Göksu Park’ı ve Mogan Parkı’ndaki “Alkollü içki kullanmak kesinlikle yasaktır” tabelalarının fotoğrafını verdi.
Bu fotoğrafları yasağın fiilen uygulandığına yönelik kanıt kabul eden mahkeme, bu uygulamanın yasal dayanağı olmadığını belirtti ve yasağın iptaline karar verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin karara itiraz ederek Danıştay’a başvurduğu öğrenildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 01:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?