4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Patroniçe-2 operasyonu

Ankara'da narkotik ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak düzenlediği 2 operasyonda 33 kişi gözaltına alındı, bunlardan 6'sı tutuklandı.

Operasyonlarda 1.593 adet uyuşturucu hap ile 2 kilo 830 gram Hint keneviri bitki kırıntısı ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, bir şebekenin Ankara'da bazı barlarda satmak üzere il dışından uyuşturucu madde getirdiğini tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Çankaya'daki bazı barlara "Patroniçe-2" adı verilen bir operasyon düzenledi.

Operasyon sonucunda, uyuşturucu hap satmak istedikleri belirlenen Uğur C., Hakan A., Serkan K., Okan Ö., Volkan B., Ergün Ö., Funda A., Lütfiye S., Zeynep P., Uğur T., Kubilay B., Tülay T., Erkan A., Cengiz Ç., Tuncay Z., Hikmet S., Davut Eren B., Orhan Ö., Akif Burak Ö., Özcan K., Ertan E., Mehmet K., Filiz Ç. ve Özlem K. gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, 1.593 adet uyuşturucu hap, 2 adet ruhsatsız tabanca, ruhsatsız av tüfeği, 38 fişek, çalıntı olduğu tespit edilen 4 oto teyp başlığı, tıbbi cihaz ve 2.245 YTL ele geçirilirken, uyuşturucu satışında kullanıldığı belirlenen 1 otomobile de el konuldu.

Emniyette ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 24 kişiden 21'i serbest bırakılırken Uğur C., Hakan A. ve Serkan K'nin tutuklandığı belirtildi.

Narkotik ekiplerinin düzenlediği başka bir operasyonda ise uyuşturucu madde sattıkları belirlenen Celal E., Halil Y., Murat T., Veli A., Ferhat S., Atila Ç., Hüseyin K., Ümit N. ve Hüseyin T. gözaltına alındı.

Gözaltına alından şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalar sonucu, 2 kilo 830 gram Hint keneviri bitki kırıntısı ile 7.525 YTL ve 200 dolar ele geçirildi.

Gözaltına alınan 9 kişiden Celal E., Veli A. ve Atila Ç'nin tutuklandığı bildirildi.

Operasyon sonrası basına yapılan açıklamada, "Patroniçe-2" operasyonu kapsamında ele geçirilen uyuşturucunun, 1.500 içiciye satılabilecek miktarda olduğu kaydedildi.


aa
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 13:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?