4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Patronum beni kadın sanıyor!

Ankara’da jandarma ekipleri, son yılların en kapsamlı kaçak akaryakıt operasyonunu gerçekleştirdi.

Avukat, istihbaratçı polis, astsubay ve vergi memurunun da aralarında bulunduğu 30 zanlıdan 16’sı tutuklandı. Operasyonun başlangıcında, istihbaratçı bir polis memurunun zanlılara, operasyonlar hakkında bilgi aktardığı, telefonlarının dinlendiği yönünde muhbirlik yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine polis memuru Y.U. da dinlemeye alındı. Bir süre sonra zanlılar telefonlarının dinlendiğini fark edince suç unsuru taşıyan konuşmaları kendi telefonlarından yapmamaya başladı. Bunun üzerine jandarma, 700 metreye kadar dinleme yapılabilen özel sistemlerle donatılan ve ilk kez kullanılan minibüs ile zanlıların ev ve işyerlerindeki konuşmalarını dinledi.

Altı aylık takibin ardından önceki gün operasyon için düğmeye basıldı. Jandarma akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları ileri sürülen 30 kişiyi gözaltına aldı. Kaçak akaryakatın satıldığı benzinlikte kasiyer olarak çalışan ve patronu tarafından karakola ismi "Tuğçe D." olarak bildirilen kadın da jandarma tarafından gözaltına alındı. Ancak yapılan kimlik tespiti sırasında Tuğçe’nin aslında "Ömer D." isimli erkek olduğu, askerliğini de yapmadığı ortaya çıktı. İfadesinin ardından serbest bırakılan Ömer D., "Patronum beni kadın olarak biliyor, söylerseniz beni işten çıkarır" diyerek görevlilerden ricada bulundu.

Jandarma sorgusunun ardından dün Ankara Adliyesine getirilen zanlılardan 14’ü savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Avukat, polis, astsubay ve vergi memurunun aralarında bulunduğu 16 kişi ise "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "akaryakıt kaçakçılığı" suçlamasıyla sevk edildikleri 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 10:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?