3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

''Pazar 06" zanlıları adliyede

''PAZAR 06

Ankara Keçiören'de bir kooperatifte yolsuzluk yaptıkları, ihaleye fesat karıştırdıkları ve esnaftan zorla para topladıkları iddiasıyla düzenlenen ''Pazar 06" operasyonunda gözaltına alınan 12 zanlı adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Osmanlı Pazarı Kooperatifi yönetiminde yer alan kişilerin arsa alımında ihaleye fesat karıştırdığı iddiaları üzerine emniyetin düzenlediği operasyonda 12 kişiyi gözaltına alındı. Zanlıların pazara ait arsanın satın alınması konusunda tehdit ve zora dayalı olarak pazar esnafından para topladıkları iddia edildi. Olayla ilgili 67 esnafın adli makamlara suç duyurusunda bulunduğu, bu çerçevede gözaltına alınan kişilerin ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak, örgüt

adına suç işlemek, nitelikli yağma, kasten yaralama, tehdit ve ihaleye fesat karıştırma'' suçlarından sorgulandıkları kaydedildi. Operasyonda, 1 tabanca, 420 senet, hesap ekstreleri, banka dekont ve makbuzları ele geçirilirken, emniyetteki sorgularının ardından zanlılar adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 13:21:05
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 17:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?