3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Pazarlara düzen geliyor

Yenimahalle Belediyesi, Ankara Pazaryerleri Esnafı Odası ile pazarlara standart getirilmesini öngören bir protokol imzaladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Pazaryerleri Esnaf Odası Başkanı Recep Ayhan'la, ilçedeki pazaryerlerinin daha düzenli hale getirilmesi için bir protokol imzaladı.

Pazaryerlerinin ayakta kalabilmesi için ellerinden gelen her türlü desteği göstereceklerini kaydeden Yaşar, "Çabalarımız pazarların ayakta kalabilmesi için. Bu uygulama Ankara'da bulunan diğer pazaryerlerine de örnek olacak. Pazarcılarımızın kılık kıyafetine dikkat eder, hitap şekilleri düzgün olursa insanlarımız huzurlu bir şekilde alışveriş yapar ve pazarlarımıza olan ilgide artar. Tabii bunun yanında fiyat konusunda da çok dikkatli olmamız lazım" dedi.

Protokole göre, pazarcı esnafı kılık kıyafet, el ve yüz temizliğine dikkat edecek, belediyenin verdiği yaka kartını takacak, bağırarak satış yapmayacak, ürünler üzerinde etiket olacak, bozuk terazi, eksik kilo kullanmayacak.

Belediye yetkilileri, protokoldeki şartları yerine getirmeyen pazarcı esnafının önce uyarılacağını, aynı davranışı ısrarla sergilemesi durumunda ise cezalandırılacağını bildirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 21:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?