1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Pedal heyecanı için geri sayım

Türkiye Dağ Bisikleti 2005 Türkiye Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı yapıldı. Bu yıl 4.'sü yapılacak olan şampiyona, ilk kez uluslararası takvim çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun düzenlediği Dağ Bisikleti 2005 Türkiye Şampiyonası yarın Batıkent'te başlıyor.

Şampiyona ile ilgili Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Yeni Mahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Abdurrahman Açıkalın katıldı. Toplantıda konuşan Yeni Mahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, yerel yönetimlerin kültür, sanat ve bilhassa da spora katkılarının olması gerekteğini belirterek, "Bugüne kadar sporla ilgili birçok çalışma yaptık ve bu çalışmalara devam edeceğiz. Türkiye'de bisiklet sporunun gelişmesi için belediye olarak her türlü desteğe hazırız" diye konuştu.

Türkiye'nin bisiklet sporunun yapılması için uygun koşullara sahip olduğuna dikkat çeken Duyar, "Ülkemize bakıldığında coğrafi konumu ve iklim koşulları yönünden birçok ülkeden daha avantajlıyız. Yeterki bunu ortaya çıkartabilecek olanakları oluşturalım. Bu sporun yaşam sağlığı yönünden ciddi faydaları olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda bisiklet kültürünün ulaşımda ekonomik açıdan ve yerel yönetimlerin asli görevleri arasında bulunan çevre sorunlarıyla mücadelede bu sporu desteklemek için elimizden gelen desteği vermeyi planlıyoruz" dedi.
Sanat etkinliklerinin toplum açısından önemli bir yeri olduğunu belirten Duyar, bu tür etkinliklerin insanlar arasındaki her türlü farklılık ve ayrılığı ortadan kaldırdığını belirterek, "Sporun ülkeler arası evrensel bir iletişim dili olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası bu yıl 4. kez yapılıyor. Yeni Mahalle Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun katkılarıyla yarın Adnan Kahveci Parkı'nın önünde başalayacak şampiyona 2 kategori halinde düzenlenecek. Birinci kategoride genç bayanlar, genç erkekler, master, büyük bayanlar ve büyük erkekler olmak üzere 150 sporcu yarışacak. 2. kategoride ise halk turu düzenlenecek. Yarışma sonunda birinci kategoride yer alan dallarda ilk 3 dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Halk turunun sonunda yapılacak kurada ise 15 kişiye bisiklet dağıtılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 17:15:38
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 14:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?