3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Pehlivan güreşleri 18 Temmuz'da

Sincan Belediyesi'nce düzenlenen 'Sincan 1. Yağlı Pehlivan Güreşleri' 18 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın da gösteri yapacağı etkinlikte, 300 pehlivan sahaya çıkacak. Minikler, teşvik boy, tozkoparan, deste boy, küçük orta boy, büyük orta boy, baş altı ve baş pehlivanlar olmak üzere yapılacak olan güreşlere katılacak olan baş pehlivanlardan bazıları ise şöyle:

"Hasan Tuna (Antalya), Serhat Gökmen, Bayram Ertan, Fatih Atlı (Samsun), Şükrü Kazan (Ankara Büyükşehir Belediyesi), Ahmet Kavakçı ( Sakarya), Kenan Şimşek ve Mükerrem Kıyı (Ordu), Yüksel Kalay (Manisa) Gökhan Arıcı (Karamürsel) Yaşar Kale (Samsun), Sermest Bulut (K.Maraş) Vedat Ergin."

Sincan'da ikinci bir Kırkpınar heyecanının yaşanacağını ifade eden Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bu tür ata sporlarının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

İlçede ilk defa gerçekleştirilecek olan yağlı pehlivan güreşlerine, vatandaşların özellikle gençlerin büyük ilgi göstereceğini umduklarını belirten Başkan Tuna, "Güzel ve farklı bir etkinlikle halkımızı buluşturmak istedik. Yoğun ilgiyle karşılanacağını düşündüğümüz bu etkinliğimizi önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Saat 10.00'da başlayacak olan güreşleri vatandaşlar ücretsiz izleyecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 17:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?