4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Peru parasıyla dolandırdılar

Keçiören’de yardım kuruluşundan geldiklerini söyleyen 2 kişi, avro diye verdikleri Peru parasıyla bir kişiyi dolandırdılar. 

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Keçiören Osman Gazi Mahallesi’nde oturan Emine G.’nin evine gelen ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen iki kişi, "yardım kuruluşunda çalıştıklarını ve çevrede ihtiyacı olanlara yardım etmek istediklerini" ifade ettiler. 

Ceplerinden çıkardıkları Peru parasını avro olarak tanıtan iki kişi, Emine G’ye yanlarında bin YTL değerinde avro olduğunu söylediler.
Zanlılar, Emine G’ye avro diye verdikleri para yerine kendilerine 500 milyon lira vermesini, paranın kalan kısmını ise fakirlere dağıtmasını söylediler. 

"O kadar parasının olmadığını" ifade eden kadından 500 YTL değerinde bilezik ve 100 YTL alan kişiler daha sonra kaçtılar.
Dolandırıldığını anlayan kadının karakola başvurması üzerine ortaya çıkan olayın ardından eşkalleri belirlenen zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.
milliyet
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2007 Pazartesi 18:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
behcet kurbanoğlu IP: 88.232.43.xxx Tarih : 24.12.2007 13:02:57

aynı olay benimde başıma geldi.özellikle bu kişiler luks araba kullanıp.zengin imajı verdikleri ve manevi duygulara hitap ettikleri için şüphelinilmiyor..Yani bu kadar sahtekarlık şeytanı bile hayrette bırakır.Fakirlere yardım edeceğiz diye başımıza bir kötülük gelmemesi için yardım ediyoruz diyorlar.ama sahtekarlık ortaya cıkınca millet olarak ne halde oldugumuz görülüyor.. Aman dikkatli olun...