3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Pfizer ve Hacettepe'den örnek imza

Dünyanın en çok Ar-Ge yatırımı yapan ilaç şirketlerinden biri olan Pfizer, Hacettepe Üniversitesi ile 'Kilit Stratejik Merkez' anlaşması imzaladı.

Verilen bilgiye göre anlaşma, Hacettepe Üniversitesi'nde düzenlenen törenle Rektör Prof. Dr. Uğur Erdener ve Pfizer Türkiye Genel Müdürü Melih Memecan tarafından imzalandı.

Bu işbirliği ile Pfizer'in tüm dünyadaki Ar-Ge çalışmalarının yürütüldüğü stratejik merkezlerden biri haline gelen Hacettepe Üniversitesi, Pfizer'in 150 yıllık birikiminden yararlanma olanağına sahip olacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Pfizer Türkiye Genel Müdürü Melih Memecan anlaşmayı "doğum" olarak niteleyerek, Türkiye'nin ilaç araştırmaları alanındaki ağırlığını artırması açısından kritik bir adımın gerçekleştiğini vurguladı. Memecan ilaçta Ar-Ge çalışmalarının, yeni tedaviler keşfederek insan sağlığına hizmet etmenin yanı sıra, oluşturduğu yüksek katma değer nedeniyle birçok ülkenin kalkınma planlarında öncelikli rol aldığını belirtti.

Memecan, imza töreninde yaptığı konuşmada işbirliğini şu şekilde değerlendirdi: "Dünyanın en yenilikçi ve katma değeri yüksek sektörlerinde rekabet edebilen ve kazanabilen bir Türkiye için, ülkemizde Ar-Ge ve inovasyon ortamının geliştirilmesi, buna uygun yatırım ikliminin oluşturulması çok önemlidir. Alanında lider konumdaki Hacettepe Üniversitesi'nin Pfizer'in dünyada sayılı Kilit Stratejik Merkezlerinden biri haline gelmesi, öncelikle Türk, ardından da Pfizer'li olarak bizi çok gururlandırıyor. Önümüzdeki dönemde her iki kurum arasında Ar-Ge ve inovasyona dönük bilimsel işbirliği sürecini pekiştirecek, yetkinliklerimizi birleştirecek başka açılımlar da oluşturmanın arayışı içinde olacağız. Bugün Hacettepe Üniversitesi ile başlattığımız bu süreci zaman içinde diğer üniversitelerimizin de dahil olacağı çok yönlü bir işbirliği ortamına dönüştürmeye gayret göstereceğiz."

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener ise her iki kurumun da kendi kulvarlarında lider konumlarda olduklarını belirterek, "Bu işbirliğini hem üniversitemize hem de Pfizer'e değer katacak önemli bir başlangıç olarak görüyoruz. Bugün imzalanan bu işbirliği anlaşmasının geri planında yıllardır her iki kurumun birlikte çalışması ile oluşturulan kültür, karşılıklı deneyim ve güvenin önemli bir rolü var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 14:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?