1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Polis, organize çeteyi çökertti

Ankara’nın Polatlı İlçesi’nde, iki galericiyi kaçırarak tehditle paralarını alan bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda, 3 kişi yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren Organize suçlar Şube Müdürlüğü zanlılara operasyon düzenledi.

Polatlı İlçesi’nde ortağı Y.Z.Y. ile birlikte galericilik yapan A.K., Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne müracaat ederek, kendilerini Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde görevli polis olarak tanıtan 3 kişinin, kendisini ve ortağını kelepçeleyerek zorla bir otomobile bindirip kaçırdıklarını söyledi.

Galerici A.K., iş yerinden otomobille kaçıran kişilerin kimseyi aramamaları için cep telefonlarını da aldıklarını belirterek, yol kenarındaki bir benzin istasyonunda durdukları sırada cebindeki 15 milyar lira parayı zorla aldıktan sonra cep telefonlarını iade ettiklerini bildirdi.

A.K., kendisini ve ortağını ölümle tehdit etmeleri üzerine verilen bir hesap numarasına 12 milyar lira yatırdıklarını, ayrıca 17 Ocak 2005 günü öğleye kadar 13 milyar lira para ve 1 adet cep telefonunu kendilerine teslim etmelerini, aksi takdirde öldürüleceklerini söylediklerini iddia ederek, kişilerin tehditle para istemeye devam ettiklerini ve parasını olmadığını söylemesi üzerine otosunu almaya çalıştıklarını öne sürdü.

Polatlı Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bir operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda Fatih Ö., Selahattin U. ve Kabil G. isimli zanlılar gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte galerici A.K.’den alındığı değerlendirilen 3 milyar 600 milyon lira, para havalesinin yapıldığı hesaba ait hareket çizelgesi, yaklaşık 5 gram Hint keneviri, ayrı ayrı 26 adet jelatin ve peçete kağıdına barılı şekilde yaklaşık 5 gram civarında taş halinde kokain ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 12:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?